fbpx

Хлопець зголосився допомагати їй з німецькою, щоб у дівчини був відмінний атестат, бо їхній учитель Максим Альбертович Фукс був надзвичайно строгий і вимогливий. Його дід жив у Лейпцігу, де згодом навчався внук, тож і мову, і методику він знав досконало. Коли нарешті дер лєрер був задоволений знаннями учениці й поставив їй заслужену п’ятірку за рік, безмежно щаслива Настя щиро дякувала Давиду, а він так серйозно поглянув на дівчину і тихо та несміливо промовив: «Іch liebe dich». Від несподіванки радість дівчини вмить змінилася на збентеження. Вона вже віддавна була безнадійно закохана в юнака, мовляв, він студент, а вона всього-на-всього учениця, але, виявляється, не безнадійно

Ця пісня постійно лунала в Настиній голові. Адже вона сама опинилася в такій ситуації. Друзі, і Давид, і Сергій, освідчилися їй у коханні, але схоже на те, що один одному в цьому не зразу признавалися.

А ми удвох, а ми удвох
в одне дiвча закоханi,
все мрiємо i вiримо,
що любить з нас когось.

А ми удвох, а ми удвох
неначе причарованi,
тiй дiвчинi освiдчитись
нiяк не зберемось.

Давид був її сусідом. Він уже навчався на факультеті романо-германської філології, а Настя ще навчалася в десятому класі. Хлопець зголосився допомагати їй з німецькою, щоб у дівчини був відмінний атестат, бо їхній учитель Максим Альбертович Фукс був надзвичайно строгий і вимогливий. Його дід жив у Лейпцігу, де згодом навчався внук, тож і мову, і методику він знав досконало. Коли нарешті дер лєрер був задоволений знаннями учениці й поставив їй заслужену п’ятірку за рік, безмежно щаслива Настя щиро дякувала Давиду, а він так серйозно поглянув на дівчину і тихо та несміливо промовив: «Іch liebe dich». Від несподіванки радість дівчини вмить змінилася на збентеження. Вона вже віддавна була безнадійно закохана в юнака, мовляв, він студент, а вона всього-на-всього учениця, але, виявляється, не безнадійно.

Давид дружив із Сергієм, що був йому повною протилежністю за вдачею. Спокійний, врівноважений Давид і жвавий, запальний Сергій, точно, як у класика, «лід і полум’я більше подібні між собою, ніж вони». Сергій навчався на музично-педагогічному факультеті, писав мелодії до власних віршів і співав пісні в супроводі своєї гітари. Його запросили до молодіжного ВІА, і відтоді в чорнявого красеня з’явилося багато юних фанаток. Насті він просто подобався, а любила вона свого синьоокого Давида.

Здобувши освіту, друзі влаштувалися на роботу за спеціальністю в педагогічний коледж: Давид викладав іноземну, а Сергій – музичне мистецтво. Настя вивчала комп’ютерні технології і була вже на четвертому курсі, коли Давид запропонував їй руку й серце. Хоч дівчина планувала вийти за нього заміж після закінчення вишу, але погодилася. Вона боялася втратити коханого, бо дуже ревнувала до юних студенток, які захоплювалися молодим викладачем. Та незадовго до весілля пара посварилася через ревнощі дівчини.

На концерт місцевого музичного гурту, в якому Сергій продовжував брати участь, Настя прийшла з подругою. Зі сцени зали він, здавалось, весь час дивився на неї. Але то не здавалось, бо після концерту підійшов до них зі своїм другом-музикантом. Настя не відмовилась, щоб Сергій провів її додому, погодилася, коли запропонував їм зустрітися. Коли вона йшла на побачення, зателефонував Давид із наміром помиритися, але Настя відповіла, що ще не готова пробачити, насправді, хотіла вчинити на зло Давиду, знаючи, що Сергій не втримає це в таємниці.

Так і сталося: Давид приревнував, але не тільки, бо вважав, що дівчина його зрадила, тож ображався тільки на неї, бо другові ніколи не розповідав про свої сердечні справи. Коли ж Сергій сказав, що по-справжньому закохався і буде за дівчину боротися, Давид запропонував їй врешті когось із них обрати. Настю спочатку тільки тішила увага двох суперників, потім наполегливість Сергія, що вже й серенади встиг під її балконом заспівати, сподобалася так, що сприйняла це за кохання.

Весілля з Давидом відклали на тиждень, а згодом відмінили, бо Сергій, щоб дівчина не передумала, зразу покликав заміж. Вона й погодилась, тим більше, що Давид серйозно посварився з другом, звільнився з роботи й готувався податися за кордон працювати перекладачем. «Сергій такий веселий і жартівливий, так її любить, про кохання своє говорить такими прекрасними словами, пісні їй присвячує, дарує квіти, на коштовності не скупиться, – роздумувала дівчина, – нам із ним буде дуже добре. Це так не схоже на скупе Давидове «іch liebe dich».

Настя з Сергієм побралися всього на тиждень пізніше, ніж було спочатку призначено з Давидом, адже відкладати більше не хотілося, тим більше, що осінь – пора весіль, в ресторані підійшла їхня черга, та й вдома вже все готово в плані подарунків і весільної сукні. Після весілля щаслива молода дружина поїхала на навчання. Зовсім скоро легке нездужання спонукало її купити тест і неочікувано побачити дві смужки.

Настя не встигла достроково скласти сесію, бо на початку травня на світ попросилася Майя. Дівчатко зростало, набиралося сили, але не було подібне ні на карооку маму Настю, ні на Сергія. Світленька й синьоока, дівчинка, як дві крапельки води, була схожа на Давида. В родині через це щодня розгорялися сварки. Стерпіти таке Сергій не міг, у нього й надалі вистачало фанаток, а в голові визрів план барбароса своєю творчістю підкорити столицю, тому подав на розлучення й вирушив услід за мрією.

Настя переїхала з дочкою до міста, де навчалася, влаштувалася на роботу, університет закінчила заочно, знову вийшла заміж, народила другу доньку. Чи дізнається Майя про свого рідного тата, про це буде наступна історія.

You cannot copy content of this page