fbpx

Хотів би розлучитися з жінкою, але шкода витрачених на її квартиру грошей

Я чотири роки живу в цивільному шлюбі. Раніше ми з жінкою планували створити сім’ю і дітей, але фінансове становище не спонукало до цього, і ми вирішили не поспішати. Останні півроку я помітив, що охолов до неї. Мені з цією жінкою комфортно, як з другом чи родичем, але таких почуттів як раніше я до неї більше не відчуваю.

В останні кілька місяців наші стосунки різко зіпсувалисяя. Мені здається, що вона відчула те, що я її розлюбив: часто провокує суперечки і ображається без причини. Кілька разів ми розмовляли про те, щоб розлучитися, але мене бентежить один момент… Справа в тому, що всі ці роки ми жили в її квартирі. Так як раніше я думав, що проведу тут все життя, я вклав в її оселю багато грошей, про що в підсумку пошкодував…

Так як ми обоє любимо комфорт, квартира була відремонтована найкращим чином. Щоб обробка прослужила десятиліття, я не економив ні на матеріалах, ні на майстрах. У підсумку на ремонт пішло ціле багатство – мені довелося продати авто, що дісталася в спадок, і докласти зверху взяту в кредит суму.

Моя цивільна дружина в ремонт своєї квартири майже нічого не вкладала: вона сказала, ніби в той період у неї не було грошей, і запропонувала взяти на себе покупку меблів і техніки. Я не відчув підступу, і погодився.

Те, що це була жіноча хитрість, я зрозумів тільки коли мова зайшла про розставання. Вона мабуть спеціально підлаштувала все так, щоб у мене не було шансу забрати вкладені в її оселю кошти. Адже навіть якщо б я вклав гроші в меблювання, то потім міг би продати куплені речі, повернувши частину суми чи забрати щось необхідне з собою. Тепер же вона грозить виставити мене за двері з тим, з чим я до неї прийшов, тобто без гроша в кишені.

Я дійсно хочу скоріше почати нове, вільне життя, але мені не дає спокою той факт, що мене «розвели» на гроші. Хочеться хоч якось компенсувати свої збитки… Слава Богу, хоча б вистачило розуму не робити цій жінці дорогих подарунків, а то моя чоловіча гордість постраждала б ще сильніше.

Зараз ми все ще живемо разом, сваримося як кішка з собакою, і спимо в різних кімнатах. Вона вмовляє мене піти, але гроші за дорогущий ремонт повертати не хоче. Вже були натяки на те, що, якщо по-доброму не розлучимося, вона виселить мене через суд. Як компроміс цивільна дружина пропонує повернути мені частину вкладених грошей, коли її фінансове становище поліпшиться. Я їй не вірю, але і ніякої альтернативи цьому не бачу. Потрібно було перед тим, як що-небудь для неї робити, вимагати розписку. Зараз, напевно, вже нічого повернути не вийде…

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page