fbpx

І скільки ти витратила на нього? – дивиться на неї з осудом, – Дітей на зиму одягнути і взути треба. Але хіба це когось хвилює. Головне що у тітки обновка є, так?

Кілька місяців тому Рита поверталася з роботи і побачила свою сестру Світлану, яка сиділа на сходах перед її квартирою. Рита кинулась розпитувати, що  сталось і Світлана хлипаючи розповіла, що її чоловік пішов, а вдома четвірко діток. Ще довелося взяти лікарняний, бо захворів молодший син, а на роботі й так мало платять. Вона може працювати лише нянькою в дитячому садку, в який ходять її діти.

Рита завела сестру в квартиру, напоїла чаєм. Говорили довго і все Рита запевняла свою меншу сестричку, що не залишить її одну, що допоможе чим зможе і що та, повинна знати, що не одна. Оскільки саме отримала зарплатню, змогла відрахувати більшу половину сестрі.

— На. Сходи  і придбай все, що необхідно. Не переймайся, ми впораємось.

За кілька днів Світлана знову була на порозі у Рити та не сама. Прийшла вона з усіма своїми дітками. Була субота, Риті хотілося відпочити, вона не чекала на гостей.

– Можеш з ними побути, доки я за продуктами схожу.

Рита не дуже хотіла залишатися наодинці з дітьми сестри, вона не знала, як поводитися з ними. Але вона не могла нічого сказати, було незручно. Вона почала пригощати дітей. За ті дві години, доки Світлана була відсутня, майже всі продукти з холодильника зникли. Швидше за все, Світлана і привела своїх дітей тільки для того, щоб погодувати. А сама прийшла майже із порожньою сумкою. Сказала, що в неї залишилося мало грошей і попросила їх у Рити.

Рита не мала  таку велику зарплату. Вона недавно давала сестрі гроші, а тут знову витрати. Але то була сестра і вона була у скруті – віддала майже все, що мала. Світлана стала приводити дітей майже щодня. Продукти у Рити тепер зникали повністю, вона не встигала нічого купувати. На щось особливе та смачне вона тепер не могла витратити гроші. Так було чотири місяці.

Наступного місяця Рита з зарплатні одразу придбала собі пальто зимове. Старе вже не гріло, та й носила вона його третій рік. А тут побачила таке вже красиве, що не могла пройти повз – придбала. Ішла додому щаслива, аж тут побачила сестру під дверима. Та дивилась здивовано на Риту в обновці:

— І скільки ти витратила на нього? – дивиться на неї з осудом, – Дітей на зиму одягнути і взути треба. Але хіба це когось хвилює. Головне що у тітки обновка є, так?

Рита зупинилась. Було враження що на неї щойно вилили якусь бридоту і тепер вона стоїть посеред того всього.

— Я думала…

Почала було виправдовуватись Рита, але сестра і слова мовити не дала. Вона стояла і аж ногами тупотіла від досади. У неї аж сльози вийшли на очі, бо Рита посміла придбати щось собі а не її дітям.

Рита мовчки пройшла повз сестри і зачинила за собою двері. Чула, як Світлана гупає у двері, але не реагувала. На тому спілкування з сестрою Рита припинила. Як вона там викручується, її вже не обходило. А пальто Рита так і не зносила. Уже наступного ж дня в метро вона зачепилась за щось і розірвала його так, що ремонтувати було безглуздо.

От тобі і допомогла від щирої душі.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page