fbpx

І такі ж вони добрі, такі ж улесливі люди. Медом тобі дорогу застеляють, якщо вже ти їм потрібен у даний момент. А бабуся що? Старенька, от і повірила їм, усе зробила, як просили

Є у мене родичі, які живуть і дихають тільки грошима. Розмови у них виключно про гроші і спілкування у них лише в корисливих інтересах. Я вже давно з ними не спілкуюся. І ось через що.

Вирішили мої родичі забрати до себе нашу бабусю, ну ніби як на догляд. Важко мовляв їй одній жити, старенька вже. Ще тоді вся наша рідня дивувалася такій їх дбайливості. А бабуся дійсно старенька – 76 років. Їхати вона ні до кого категорично не хотіла, але вони змогли її умовити. Син з невісткою обіцяли гідний догляд.

Пізніше з’ясувалося, що бабусю вони собі взяли тільки заради її пенсії. Пенсію на свої потреби брали. А вона соромилася їх просити щось купити з продуктів, щоб їй хотілося. У будинку виділили їй кімнатку. По дому веліли:

— Не ходити, сидіти у себе.

Разом з бабусею ніколи не їли. Спочатку їли самі, а їй носили  в кімнату. Свята ніякі разом за одним столом не відзначали – не вважали потрібним запрошувати.

Бабуся спочатку не зізнавалась, коли в гості заїжджали, говорила, що тут їй добре, за нею доглядають, добре годують. А потім не витримала такого життя і коли в черговий раз ми приїхали до неї в гості, слізно попросила перевезти в її будинок. Бабусю, природно, забрали, перевезли в свій будинок.

З родичами цими ми тепер всією ріднею не спілкуємося. Бабуся багато плакала і переживала, коли опинилась у себе в будинку. Сказала, що найкраще жити в «своїй хаті і бути самій собі господинею.»

Пройшли роки, Бабуся вже забула колишні образи, а ми ні. Бабусі нашої вже 89 років. Досі не можу зрозуміти як можна було так вчинити. Якщо вже вирішили взяти до себе літню людину, так вже й ставитеся до неї добре. Бабуся ж не просилася до них жити, самі умовили.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page