fbpx

Інколи я не розумію цього світу зовсім. Можливо мене виховували динозаври, а може я просто відстала від життя? От скажіть мені: так чинити нормально? У подруги минулого місяця був ювілей – тридцять років. Ми з нею були не просто близькі, навіть у деяких сестер таких відносин немає, як були у нас. Були. А все через подарунок

Інколи я не розумію цього світу зовсім. Можливо мене виховували динозаври, а може я просто відстала від життя? От скажіть мені: так чинити нормально?

У подруги минулого місяця був ювілей – тридцять років. Ми з нею були не просто близькі, навіть у деяких сестер таких відносин немає, як були у нас. Були. А все через подарунок.

Ми обирали те покривало разом. Я вирішила подарувати подрузі пам’ятну річ, а вона мріяла про дороге і дійсно якісне покривало на ліжко. Обходили купу магазинів, перегортали масу сайтів і таки знайшли, таке про яке мріяла подруга.

Ну, скажу я вам, то половина моєї зарплатні вийшла. Захмарно як на мене, але я хотіла зробити їй приємне і трохи поїсти макарони без підливи заради щасливих очей – можна.

Замовила через інтернет. Їхало з-за кордону десь зо два тижні. На ювілей таки встигло і я прийшла щаслива дарувати. Гості, як і сама господиня були вражені розкішним подарунком, а я просто щаслива була, що змогла виконати мрію подруги.

Минуло близько місяця і моя подруга завітала на гостину разом із подарованим покривалом.

— На! Забирай його. Не моя це річ. Дратує воно мене. Ти мені краще на подарунок от таке саме тільки рожеве замов з того ж сайту. Бо цей колір не мій геть.

Я отетеріла. Тримаю це захмарно дороге диво і не розумію, що ж власне маю з ним робити. Подруга його уже прала всі бирки зрізано і так просто – на. Посміялась, за покривало звісно подякувала і сказала, що жарти жартами, а воно таки її і іншого я їй не купуватиму і це не заберу. Мені таке “щастя” без потреби.

Вона дивиться на мене здивованими очима і повторює по складах:

— Мені це не підходить. Замов мені на подарунок рожеве. Я не жартую.

Я пояснила, що і так залізла в борги і не можу дозволити собі подібних витрат щомісяця. І взагалі. Дарованим коням нікуди не заглядають, хоч під ноги стели. Нащо ж повертати?

Немає у мене більше подруги, шановні. Влаштувала вона мені таку огидну сцену. Покривало полетіло у відчинене вікно а я виявилась найгіршою людиною у світі. Чоловік слухав, слухав і виставив подругу за двері.

От підкажіть, як це? Я повинна була, що зробити?

Автор Анна К.

Передрук без згоди автора – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page