fbpx

Іра стала частіше затримуватись у матері, прикриватися звітами та перевірками. У вихідні відсипалася, зображуючи неймовірну втому. Чоловік був невдоволений, зате свекруха спала спокійно

— Я знайшла собі хорошу роботу, а на офіційне місце повертатися не збираюся. Сидіти в офісі цілий день це не моє. Я віддалено  отримую більше, і графік у мене вільний. Сама собі господиня. Треба перепочити – будь ласка, хочеш вихідний – немає питань. Єдине, потрібно себе вдома дисциплінувати, щоб не розлінуватися.

За чотири роки вільного плавання Іра ремонт зробила та машину купила. Ще кілька разів у Єгипті побувала.

Потім вона познайомилась із чоловіком і вискочила за нього заміж. Свекруха була не дуже задоволена способом життя невістки. Мовляв, не по-людські це працювати вдома та гроші отримувати. Іра не звернула на це уваги, але потім і чоловік заспівав під її дудку:

— А як у тебе зарплата не фіксована? Це несерйозна робота, якщо немає стабільності. Як нам бюджет планувати сімейний?

— Тому що я не знаю скільки замовлень зроблю. Але менше грошей, ніж на минулій роботі, точно не отримаю. У мене все під контролем! – відповіла Іра.

– А стаж? Потім пенсію де візьмеш? Навіть якщо й платиш податки, хто тебе на старості літ утримуватиме?

Свекруха спокійно жити не могла, адже всі люди на роботу вранці встають, а її невістка магазинами бігає і працює тоді, коли їй хочеться.

Фінанси, які Іра вносила до бюджету, ніби ніхто не помічав, лише вислуховувала їх невдоволені розмови.

— Треба влаштуватися на нормальну роботу, я не можу зрозуміти, чи ти взагалі працюєш? — ніяк не міг заспокоїтись чоловік.

– У мене нормальна робота. І заробляю я добре. Ось у декрет скоро, сиділа б на твоїй гроші, а так і надалі працюватиму.

Іра вже думала на розлучення подавати, адже ніяк не могла переконати коханого та його родичів.

– А чого ти переймаєшся? Скажи, що знайшла роботу, придумай собі зарплату. А вранці йди до мами та працюй. Сімейний бюджет скоротиться, але ти маєш свої гроші. От нехай подивиться, що таке офіційне працевлаштування, — порадила подруга.

Іра так і зробила. Вранці встала раніше, відвезла чоловіка на роботу, а сама до мами помчала. Увечері поверталася додому втомлена та невдоволена, варила макарони та завалювалася спати. Чоловік насупив брову і сказав:

— Я хочу борщ і м’ясо по-французьки.

— Гроші будуть — приготую, але треба дочекатися вихідного. Я пізніше тебе з офісу повертаюся, міг би й ти вечерю приготувати.

У сімейному холодильнику було дедалі більше бюджетних продуктів, а щось смачне вона готувала у мами.

Іра стала частіше затримуватись у матері, прикриватися звітами та перевірками. У вихідні відсипалася, зображуючи неймовірну втому.

– Не подобається мені така робота! Нема ні грошей, ні часу. Шукай нормальну роботу чи знову працюй віддалено, — не витримав чоловік.

Про те, що Іра хитрує він не знає, і не потрібно, аби знав.

Свекруха наразі дуже задоволена – нарешті невістка працює нормально. А Ірина гроші, які не кладе до сімейного бюджету навчилась відкладати.

— Ну вони ж про старість мою непокояться. Так що й я про неї подбати вирішила. Усе одно гроші залишаються, не солити ж їх?

А у родині мир і спокій. Нарешті все так, як у нормальних людей.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page