fbpx

Коли молода мама поглянула на свідоцтво про народження від здивування ледь на ногах втрималась. Чоловік відвів погляд і поспішив запевнити, що все пояснить. А от свекруха була відверто щаслива, це старовинне ім’я обрала саме вона і судячи з усього, як з ним житимется з ним онуці, її мало турбувало

— Мій чоловік – єдиний син у батьків, – пише нам 25-річна молода мама. – Свекруха – жінка енергійна, владна, при грошах і звикла підпорядковувати всіх рідних. Вона наполягла, щоб ми після весілля жили разом з ними, поки не вирішимо питання зі своїм житлом. На щастя, чоловік добрий, турботливий і дуже мене любить. Живемо з ним дружно, хоча мені не подобається зайва опіка і цікавість свекрухи.

Непорозуміння почались через ім’я. Очікуючи дочку, молоді батьки заздалегідь обрали їй ім’я Аліна. Дізнавшись про це, свекруха сказала, що воно їй не подобається, чому не порадилися з нею? Жінка щоразу заводила розмову на цю тему. Свою любов до майбутньої внучки вона проявила в дорогих покупках і практично все – конверт для виписки, ліжечко і дитяче придане – придбала сама. Але найголовніший «подарунок», виявляється, був попереду.

На виписку до дружини і дитини чоловік приїхав один, а мама чекала їх вдома зі святковим обідом. Свідоцтво про народження донечки чоловік оформив сам. Коли дівчина взяла його в руки, то остовпіла: там було вписано старовинне ім’я Параскевія.

— Я розплакалася:« Звідки воно взялося?». І чоловік пояснив, що його мама наполягла – це ім’я її бабусі, яку вона просто обожнювала і пообіцяла колись так назвати онуку, або доньку. На знак подяки мама обіцяла їм переписати всю спадщину внучці, – говорить молода мама. – У мене не було слів. Що я можу зробити? Мама живе далеко, і її порада: не перебільшуй, звикнеш, і все налагодиться. Друзі заспокоюють: сходи в РАЦС і поміняй ім’я. Я кличу дитину Вія, і опинилася у театрі абсурду – чоловік мовчить, не втручається. Свекруха поводиться як ні в чому й не бувало. Вона обожнює внучку і не спускає з рук. Я ж просто не можу уявити, що почнеться у школі і в садочку. Як же так можна узагалі? Це ж наша квіточка і так назвати? А ніжно як назвати. Парасочко? Парасюню.

І що людині порадити?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page