fbpx

Коли у двір заїхало авто із мигалками, я була дуже здивована. Вискочила сказати, що тут усі здорові і скоріш за все – помилились адресою. Проте на мене чекав величезний “сюрприз” і дуже неприємний, скажу я вам. Те авто сина мого привезло із міста і це при тому, що він у мене має сім’ю свою

Коли у двір заїхало авто із мигалками, я була дуже здивована. Вискочила сказати, що тут усі здорові і скоріш за все – помилились адресою. Проте на мене чекав величезний “сюрприз” і дуже неприємний, скажу я вам. Те авто сина мого привезло із міста і це при тому, що він у мене має сім’ю свою.

Мені п’ятдесят сім років і живу я одна в селі на Черкащині. Маю сина, але він уже дорослий, одружений чоловік я їм своєю квартирою у містечку, що поруч поступилась, а сама в село переїхала. Невістка моя нещодавно нас двійнею. Малюкам ще й місяця немає.

Так от. Одного ранку на моє подвір’я заїхало авто з мигалками. Виявилось, що та машина привезла мого сина після того, як він переніс термінове втручання спеціаліста. Коли я здивовано поглянула на сина, той сказав, що більше йому їхати нікуди і запевнив, що то не на довго, як тільки на ноги стане – одразу додому повернеться.

Я просто дар мови втратила. То було вище мого розуміння. ну як так, із міста їхати в село, аби відновитись? В нього ж є квартира, є дружина. Що це таке узагалі?

заскочила в хату набрала невістку, а вона мені заявила, що сама викликала маму собі на допомогу, бачте, їй після появи малюків і ложку підняти важко, а доглядати і двійняток і чоловіка, якому потрібне харчування дієтичне і який ледь пересувається, вона не зможе просто. Уявляєте? Як же невістка могла так вчинити?

То виходить, коли невістка ходила при надії, син мій на руках її носив трудився на двох роботах і був потрібен. А щойно зліг. І ось тобі – подяка. А де ж підтримка у скрутну хвилину? А якби мене не було?

Син просить зрозуміти і його і дружину, мовляв ситуація непередбачувана і дружина його у такому ж стані, як і він, але їй ще двох діток двотижневих глядіти. Але ж хіба то виправдання? Я вважаю. що можна було вихід знайти, а не за двері чоловіка виставити.

— Мамо, – каже мені син, – У тебе корова, господарство. Ти сусідку доглядаєш. Скажи, ти б змогла приїхати до нас у місто, ну хоча б на день. Теща з роботи звільнилась, зараз вона з малюками допомагає, ну куди туди ще мене? А я трішки побуду в тебе, стану на ноги і додому.

Але яке додому? Після таких фокусів я зроблю все. аби син мій більше не жив із тією жінкою. Хай краще біля мами буде, якщо крім мене не знайшлось кому догледіти його у таку хвилину скрутну. Я вже й покупців на квартиру у якій вони всі живуть, чи жили, знайшла. А нащо вона, якщо господар у селі біля мами все одно відлежується.

Сестра каже, що я їду на гарячому коні і просить не робити вчинків поспішних. А які вони поспішні. скажіть мені?

От якби з вашою дитиною так вчинили, ви б інакше зробили?

Чия не права?

01,03,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page