fbpx

Коли у мене з’явилася донька, мама вирішила, що більше не буде працювати, недопрацювала до пенсії рік. Її повинні утримувати діти

Матері не подобалось, що я намагалася бути незалежною.

Я чекала другу дитину. Уже, не пам’ятаю, що я їй не так сказала. Знову прокльони. Листи. Я від переживань потрапила на збереження. Лежала довго. Думаєте, мама мене пошкодувала? Перестала листи строчити?

Листи сипалися. Одного разу, мене застала подруга за читанням листа від матері. Я дала їй почитати. Вона була вражена. І сказала, щоб я зберегла цей лист. Мало що, щоб у мене був доказ її обману. Я сховала цей лист. Як і наступні.

Коли у мене з’явилася донька, мама вирішила, що більше не буде працювати, недопрацювала до пенсії рік. Її повинні утримувати діти. Мій брат потихеньку ставав любителем чарки. Від нього допомоги не було. Я в декретній відпустці. Зарплати чоловіка не вистачає. А тут, ще мама без роботи і засобів до існування. Грошей у нас не було їй дати. Запросила до себе жити. Як-небудь, за одним столом прогодуємо. Прогодували. Я вийшла на роботу. Мати почала отримувати пенсію і з’їхала до себе додому.

До речі, я не говорила, але, живучи з матір’ю, вона, завжди перечитувала мої листи. Видно, живучи у мене, вона й далі була вірна своїм звичкам і все перевіряла, коли нас не було. Роблячи генеральне прибирання, я виявила відсутність захованих листів. А я-то думала, мати, вирішила за розум взятися. І не слати більше мені прокляття. Виявляється, все прозаїчніше. Вона злякалася, що я можу їх комусь показати. Листи більше мені не приходили.

Катерина.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page