fbpx

Коли вся ця ситуація почала виходити з-під контролю, ми вирішили, що потрібно вплинути на батьків. З рідною мамою говорила серйозно, але у неї залізний аргумент – що ми, гірше сватів? Приблизно те ж почув і мій чоловік від своїх

У нас молода сім’я, нашому єдиному і довгоочікуваного синочкe 5 років. Ми, правда, його довго чекали, планували після весілля велику родину, багато дочок і синочків. Ми усвідомлено готувалися стати батьками, але не виходило – 7 років тільки мріяли про дітей.

Наші батьки теж були безмірно раді появі малюка, обіцяли нам допомагати, але зараз я бачу від них тільки протилежне. Треба сказати, що я і мій чоловік – єдині діти, і онуків у наших батьків ще не було. Може, тому вони стали завалювати малюка подарунками, розважати і буквально носити на руках.

Одна бабуся приходить в гості майже кожен день, в кишенях у неї завжди солодощі. Їй марно говорити, що це шкідливо. Інша без подарунка, нехай і маленького, теж не ходить.

За півроку до Дня народження дитини вони потай один від одного намагаються вивідати, що готує інше сімейство. Якщо куплений подарунок виявляється дешевше, менше, то терміново купується інший.

Начебто дорослі люди, звідки така нездорова конкуренція? Вони все розуміють, погоджуються, але роблять своє. З рідною мамою говорила серйозно, але у неї залізний аргумент – що ми, гірше сватів? Чоловік хотів напоумити своїх батьків, так отримав відсіч – для єдиного онука нічого не шкода.

Говоримо, що дитина змінилась в не найкращу сторону. Він починає вередувати, вимагати своє, але вони вважають, що батьки на те і є, щоб виховувати в строгості, а вони будуть просто любити. Ну як вам така позиція?

Ну, добре бабусі, я їх розумію. Синок у нас ласкавий, спокійний. Такий пухкенький і кучерявий, з великими очицями. Так і хочеться обійняти, взяти на руки. Але дідусі! Могли б бути суворішим, так ні ж! Мій батько багато чого вміє, майструє, з технікою на «ти». Він онука і на конях кататися возив, і цуценя йому приніс. Це все добре, але батько може просто прилетіти з роботи, скасувати замовлення, якщо онук попросив приїхав! А свекор! Він дозволяє онукові все! Це сама доброта – треба подушку порвати, щоб подивитися справжнє пір’ячко і пух – будь ласка! Хочеться на гору піднятися? Пішли! Онука на шию посадить і повзе нагору.

Я бачу, як змінюється характер сина, йому зараз потрібно все на першу вимогу. Як зупинити цю гонку «хто більше любить онука»? Не можемо ж ми їх не пускати, заборонити приходити? Я перепробувала все, а стає тільки складніше

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page