fbpx

Коли Ви вже закінчите ремонт? — Запитала вона в сусіда. Денис спіткнувся, фарба виплеснулася і забризкала нові замшеві чоботи, між іншим, чорного кольору

Кажуть супутників життя нам призначають Вищі сили, але й там відбуваються збої у програмі, тому не завжди призначені один одному люди одразу знаходять свою половинку.

Буває таке, що шлях до їхньої кармічної зустрічі лежить через терни. Вони можуть бути навіть ворогами, але… Вищий світ на те і Вищий. Зрештою він все розставить на свої місця, як і було задумано.

Денис та Олена були сусідами. Їхні квартири мали одну спільну стіну. Через погану шумоізоляцію у Олени були причини для невдоволення сусідом. До Дениса приходили друзі та подруги. Гучна музика, веселощі допізна, хоч і не часто, але мали місце бути.

Олена намагалася поговорити з ним, пояснити, що вона працює медсестрою, їй треба висиплятися, щоб бути на роботі із ясною головою. Не могли б вони з друзями поводитися трохи тихіше.

До неї теж приходять подруги, але їх не чути і не видно. Олена розуміє, що живе у багатоквартирному будинку тому треба поважати сусідів, Чому Денис цього не розуміє? Сусід бентежився, вибачався, але все залишалося, як і раніше.

Потім хлопець затіяв ремонт, який затягнувся у нього надовго: то дриль шумить, то ще щось дзижчить, падає, гримить.

Якось вони зустрілися на сходовому майданчику. У Дениса в руках було відерце із залишками побілки. Олена поверталася з роботи,

— Коли Ви вже закінчите ремонт? — Запитала вона в сусіда. Денис спіткнувся, фарба виплеснулася і забризкала нові замшеві чоботи, між іншим, чорного кольору. Ви уявляєте, скільки праці і нервів коштувало Олені їх відчистити?

Далі більше. Сусід завів собі собаку. Собака був ще цуценям. Коли Денис вів його на прогулянку, цуцик частенько не витримував і піднімав лапу біля Олениних двері, але це ще півбіди. Головне лихо було в тому, що він вив, коли Денис йшов на роботу і залишав його одного у квартирі. Він скиглив, як ієрихонська труба, годину чи півтори точно виводив свої тужливі рулади.

Бувало й таке, що Олена поверталася додому вранці після нічної зміни, вона дуже хотіла спати, але який може бути сон, коли за стіною виє собака? Беруші у вухах анітрохи не допомагали.

Зі всього вищевикладеного висновок один — доброзичливих стосунків між ними не було. Швидше навпаки, Денис та Олена були вороже налаштовані один до одного.

Все змінилося у новорічну ніч. До речі, сталася ця подія напередодні 2004 року.

31 грудня, за годину до бою курантів Денис і Олена повертаючись (кожен окремо, звичайно) додому з повними пакетами святкового провіанту, разом зробили крок у ліфт. Десь між 4-м і 5-м поверхами ліфт раптово струснуло, він приречено скрипнув… світло заблимало, а потім погасло. Сусіди зрозуміли, що застрягли.

До Олени з хвилини на хвилину мали прийти подружки, а стіл ще не накритий. За Денисом мали заїхати друзі, щоб відправитися відзначати свято до нічного клубу.

Але поки їм вдалося зв’язатися з аварійною службою, яку не так просто було застати на місці в новорічну ніч, поки прийшло визволення, минуло… три години.

Ворогам довелося зустрічати Новий рік у холодному ліфті. За цей час вони встигли з’ясувати стосунки і висловити один одному образи. Потім —познайомитися ближче і переконатися, що в них багато спільного, і вони хороші люди.

Насамкінець — вони відкрили ігристе, випили прямо з пляшки за новий рік, і закусили мандаринами. Після визволення з ліфта вони вийшли щасливі та абсолютно закохані. Через два місяці після пам’ятної новорічної ночі було їхнє весілля.

Дві квартири вони поєднали в одну. Цього року їхня старша донька закінчує школу, а молодша ще навчається у сьомому класі.

Ось така історія. Вищі сили не схибили, звели їх в одній точці, як і було задумано.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page