fbpx

Коли з’їжджалися з чоловіком, домовилися все оплачувати навпіл, але на його їжу йде набагато більше грошей

Я недавно закінчила інститут і вирішила почати жити окремо від батьків. Коли про це почув мій хлопець – він зрадів і запропонував орендувати квартиру разом. Ми однолітки і він отримує таку ж невелику, як і у мене зарплату. Тому я з самого початку не розраховувала на те, що він стане нас забезпечувати. Мені все одно не вистачило б грошей, щоб орендувати житло самостійно, і довелося б жити разом з сусідкою, а рідну людину набагато приємніше бачити поруч із собою, тим більше тепер ми називаємо один одного чоловік і дружина. Я погодилася з’їхатися і ділити всі витрати навпіл.

До спільного побуту у мене претензій немає. Всі обов’язки по дому ми ділимо порівну і дуже добре проводимо спільні вечори. Але я не розраховувала, що почну витрачати так багато грошей. Справа в тому, що бюджет у нас роздільний і на спільні рахунки ми скидаємося. Це стосується всього: оренди однокімнатної квартири, харчування, комуналки, побутової хімії, квитків в кіно, спільні обіди в кафе. На це йде практично вся моя зарплата. Мені важко відкласти що-небудь на покупку одягу та косметики і доводиться просити у батьків.

Замислюючись про те, куди йдуть гроші, я зрозуміла, що велика частина витрачається на їжу. Я їм відносно мало і в основному це фрукти, овочі, йогурти і супи. А ось чоловік часто їсть м’ясо, яке коштує набагато дорожче моїх продуктів. До того ж він любитель закупитися випивкою, яку я також п’ю набагато менше нього або замовити піцу додому. Я намагалася з ним про це поговорити і запропонувати купувати продукти окремо, але він назвав мене дріб’язковою і образився. Сказав, що я його «шматком хліба докоряю» і згадав солодощі, які колись купував для мене. Я намагалася пояснити, що мені важко оплачувати ці витрати, і запропонувала йому їх скоротити, але він вважає, що ми витрачаємо зовсім небагато і не розуміє, як можна економити ще більше.

Чоловік періодично підробляє, і ці гроші витрачає в основному на себе. Швидше за все, завдяки цій добавці йому і вистачає грошей на такі витрати. Однак у мене підробітку немає, а він цієї різниці не враховує.

Іноді я дивлюся на своїх подруг, і мені стає прикро: хлопці, з якими вони зустрічаються, запрошують їх в кіно, ресторан, боулінг, дарують дорогі подарунки, а мій може мене потішити тільки тістечками, м’якою іграшкою або трояндочкою. Я його люблю і зустрічаюся з ним не через вигоду, але іноді хочеться, щоб він за мною поупадав і взяв частину моїх проблем на себе. А виходить навпаки – кохана людина додає мені труднощів.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page