fbpx

Колишній чоловік пропонує знову зійтися, але одружуватися не хоче. До чого б це?

У минулому році я розлучилася зі своїм колишнім чоловіком. На той момент він часто випивав і завів іншу жінку. Розставання проходило болісно для нас обох – він просив вибачення, обіцяв змінитися, але я йому не повірила.

У нас є синочок, який любить тата і постійно вимагає спілкування з ним. Саме він і став приводом нашого примирення. Через дитину ми з колишнім чоловіком почали часто бачитися після розлучення, і вже через кілька місяців я стала помічати, що він сильно змінився: знайшов роботу (до цього перебивався шабашками), став менше випивати, більше уваги приділяти мені і синові. Хоча до цього я від нього грошей майже не бачила, зараз він справно платить гроші на дитину і купує нам з сином невеликі подаруночки. Через якийсь час його залицянь, я не встояла, і пробачила його.

Поки що ми з колишнім чоловіком «зустрічаємося» – він ночує у нас, але свої речі досі зберігає на орендованій квартирі. Не поспішаємо з’їжджатися, щоб в зайвий раз не хвилювати дитину. Я дійсно хочу вірити в те, що він змінився, і минулих помилок повторювати не стане, але хто його знає…

Мене бентежить те, що колишній чоловік не хоче знову одружитися зі мною – мова йде не тільки про те, що я б хотіла влаштувати невеличке свято для родичів, а ще й про сам розпис в РАЦСі. Мій чоловік навідріз від цього всього відмовився. На його думку, це вже «пройдений етап» і «зайва бюрократія», але мені здається, що він щось надумав…

Через те, що він не хоче знову офіційно взяти мене за дружину, я сумніваюся в щирості його намірів. Перетворюватися з законної дружини в співмешканку мені зовсім не хочеться. Він цього не розуміє, і для нього це «одне і те ж, тільки простіше».

Створюється враження, що він просто тікає від відповідальності і боїться, що якщо я знову подам на розлучення, то зможу претендувати на якесь в майбутньому нажите майно (колишній чоловік вже давно почав говорити про те, що хоче купити машину, і можливо зараз у нього з’явилися на це гроші). Але мені, здається, якщо він хоче знову зійтися, у нас все має бути спільним, і ми з дитиною повинні бути юридично захищені. Я не хочу жити «як сім’я», я хочу стати з ним знову справжньою родиною! Мені здається, співжиття в принципі неприйнятне для жінки, а тим більше в нашому випадку – коли є дитина.

Дуже хочеться, щоб ми знову почали жити разом, однак приймати його назад на таких умовах я не хочу… Які можуть бути причини того, що чоловік не хоче одружуватися? Чим викликані його сумніви?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page