fbpx

Літня жінка занедужала. Якраз в цей час у неї закінчився хліб. Спочатку вона хотіла попросити сусідку сходити для неї в магазин, але потім передумала. Тому довелося їсти суп без хліба. Нічого надзвичайного, все одно було ситно. Головне, що вона нікого не попросила про допомогу

Літня жінка занедужала. Якраз в цей час у неї закінчився хліб. Спочатку вона хотіла попросити сусідку сходити для неї в магазин, але потім передумала. Тому довелося їсти суп без хліба. Нічого надзвичайного, все одно було ситно. Головне, що вона нікого не попросила про допомогу.

Щось подібне з нею вже траплялося. Закінчилося молоко, а вийти в магазин жінка не могла через погане самопочуття. Тому вона попросила допомоги у своєї сусідки. Та, звичайно, не відмовила допомогти, але змогла принести молоко тільки на наступний день. А жінці те молоко, саме того дня вкрай потрібне було. Вона переживала, прислухалась, чи не дзвонить сусідка у двері і чекала до пізнього вечора. Отримала своє молоко аж наступного дня. Проте вона зрозуміла, що цілком могла обійтися  деякий час без молока.

Вона впевнена, що не можна порушувати свою незалежність і ніколи нічого ні в кого не просить. На її думку, дотримуючись такі нехитрих правил, життя стає легше і цікавіше.

Вона змогла прожити без копійки, аж місяць і не попросити допомоги у дорослих дітей. Того разу вона просто загубила свою пенсію. Нічого, трохи схудла  і не мала свого улюбленого імбирного печива до чаю, але ж вижила. Добре, що напередодні придбала аж десять кілограм муки. З неї і лапшу і коржики собі якісь робила, так і протрималась. А пакетик чаю, як виявилось, можна заварити у чашці і використовувати, той чай, як заварку.

Діти, звісно б допомогли, але бозна, чи не стала б вона їм у тягар, а потім ще винною себе перед кимось відчувати. Ні, краще так.

Ця жінка прожила за цим принципом усе своє життя і того ж навчала своїх дітей. Якщо не можеш мати чогось, або зробити – ніколи нікого не проси допомогти. Інакше завжди будеш комусь щось винен, а то вже не життя.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page