fbpx

— Любочко, – каже мені сестра, – А що це ти робиш, чому купаєш дитину? Ти знаєш, що подібні процедури потрібно робити на годину пізніше. Ось, бачиш у неї кофтиночка з плямкою, зніми і випери. А двері, чому двері на балкон відчинені. Коли у домі дитина не можна, аби були протяги

Я неoщодавно стала мамою. Мені 28 років, і я вважаю, що повністю була готова до появи своєї доньки. Я читала журнали, спілкувалася на форумах з матусями, зареєструвалася на різних блогах і зараз активний користувач таких сайтів. До речі, в даний час дітей виховують зовсім по-іншому, ніж раніше, і я цьому рада. Зазначу, що після появи дитину не потрібно сповивати, догодовувати малюків треба тільки після шести місяців і якщо організувати правильно природне вигодовування, то можна знайти час і для відпочинку і сну.

Але моя старша сестра зі мною не згодна. У неї троє дітей і вона мене постійно повчає. Я вже втомилася від її порад. Втім, я з повагою ставлюся до її думки, але нехай своїх дітей виховує, як вважає за потрібне. Мені не 15 років, я вже доросла жінка і сама можу відповісти на всі питання, які у мене виникають.

Коли ми з нею жили ще з батьками, вона теж постійно командувала мною і розповідала мені, що я повинна робити. Я завжди підкорялася старшій сестрі і намагалася навіть не сперечатися з нею. Вона від мене старше на 6 років, а це вже й не така велика різниця у віці. Треба сказати, що в дитинстві, я погоджувалася з її думкою, адже просто не вміла їй перечити.

— Так хочеться сказати їй, йди і виховуй своїх дітей. Але з іншого боку я і образити сестричку не хочу. Вона каже, що любить мене і переймається, що я щось зроблю неправильно. Моєму чоловікові зовсім не подобаються постійні нотації моєї сестри. Ми самостійно хочемо виховувати свою дитину, без будь-чиєї допомоги. Як би м’яко сказати сестрі, щоб відстала зі своїми непрошеними рекомендаціями?

До нас часто заходить свекруха, яка теж живе недалеко. Але, вона вважає, що я сучасна мама і згодна з моїми методами виховання дитини. Не знаю, як далі складуться у нас з нею стосунки, але зараз мені подобається її підтримка і розуміння. Мати чоловіка недолюблює мою рідну сестру, і кілька разів вони навіть не порозумілись у нас в квартирі. Але навіщо мені це потрібно? Сестра звикла, що у мене м’який і поступливий характер, як у мого батька, і постійно розповідає мені, як потрібно жити.

Може їй прямо сказати, щоб більше не приходила до нас? Мої племінники частенько забігають до нас в гості, і я їх дуже люблю. Мені так не хочеться псувати стосунки з родиною сестри, адже це рідні мені люди. Але далі так тривати просто не може. Вона до квартири, а я вже плакати готова. Розуміє, що вона хоче, як краще, тому складно реагувати якось.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page