fbpx

Мамо я не хочу, щоб ти приїжджала. Краще забудь про те, де я живу, на декілька років

Є в деяких людей така звичка: приїхати до когось у будинок і брати все, що їм заманеться. Ніколи не розуміла, чим такі люди керуються.

У нашій сім’ї подібну погану звичка має свекруха. Вона бере наші з чоловіком речі не для себе, а для молодшої сестри. Вони з нею живуть в одному будинку, мають величезну різницю у віці. Свекруха виховувала свою молодшу сестру, виходить. Мій чоловік молодший за тітку всього на п’ять років.

Речі, які свекруха забирала з нашого будинку, були різними. Бальзам для волосся, м’ясо з морозилки, утюжок для волосся, новий, нещодавно куплений. Я коли помітила, що утюжка на звичному місці немає, одразу зателефонувала матері чоловіка.

Виявилося, що саме вона його й потягла. Мовляв, той, що її сестра мала, зіпсувався, ось вона й вирішила, що ми можемо купити новий. Відповіла вона мені таке і одразу слухавку кинула. Мабуть, щоб я з нею сваритися не почала.

У нас із чоловіком незабаром річниця весілля. Ми вже п’ять років разом. Вирішили ми з цього приводу сходити до ресторану. У мене якраз є гарна сукня, тільки взуття до неї не вистачає. Ось я й купила собі нові туфлі.

Дуже гарні, на шпильці, чорні. Сіли мені на ногу, як влиті. Я дуже зраділа, поставила покупку в шафу, щоб вона чекала спокійно слушного приводу.

Залишався десь тиждень до свята. Я затрималася на роботі, не змогла забрати дитину із садочка. Подзвонила чоловікові – виявилося, що він теж не встигає. Попросив матір, щоб привела онуку додому. Вона за нею сходила. Я не знала, що свекруха буде в нашій квартирі. Чоловік мені тільки потім сказав, що спеціально нічого не казав, щоб я була спокійнішою.

Я того дня прийшла з роботи дуже пізно. Зняла взуття та поставила його у шафу. І тут зрозуміла, що чогось не вистачає.

Нових туфель слід простих!

Я відразу побігла до чоловіка з питаннями. Він навіть не зрозумів, про які туфлі я говорю. На його думку, у мене взуття занадто багато, щоб його запам’ятовувати.

Тут він і зізнався мені, що дитину додому проводила свекруха. Я відразу все зрозуміла і їй зателефонувала. Щоб спитати, куди поділися мої туфлі.

Свекруха чесно зізналася, що їх забрала та віддала своїй сестрі. Мовляв, у мене взуття багато, нічого страшного, мені не станеться. Її сестрі, виявляється, потрібніше!

— Тільки я вже не можу їх віддати. У них зламався каблук. Купи собі нові, нічого страшного!

І відразу слухавку поклала, щоб більше не давати жодних пояснень. Я просто сиділа і злилася, не маючи можливості якось вплинути на цю ситуацію.

Чоловік знизав плечима і сказав, що ми просто купимо нові туфлі. Мовляв, можемо собі дозволити. Нічого такого, жодних проблем. Як і завжди, коли його мати щось із нашої квартири забирає. Він ніколи не бачив у цьому особливої ​​проблеми.

Коли ми пішли в магазин, я спеціально обрала найдорожчі туфлі. Щоб йому не кортіло матері потурати.

Гарні, набагато кращі за ті, що поцупила свекруха. Але й коштували у кілька разів більше. За ці гроші ми могли купити новий комп’ютер. Такого дорогого взуття в мене ще не було. Але ж ми можемо собі дозволити, чи не так?

Чоловік дуже злився, але в результаті йому довелося піти мені назустріч. Сам же сказав, що мені обов’язково придбає нові туфлі. До того ж, це його мати у нас завжди речі бере. А ось її треба було приструнити!

Додому я поверталася дуже щасливою. Нові туфлі мені подобалися навіть більше, ніж старі. Зрештою, я опинилася у виграші.

А ось чоловік явно був не дуже задоволений, він всю дорогу бурчав. Але я не звертала на це жодної уваги. Зрештою, він сам був винний у цій ситуації.

Не встигли ми зайти до квартири, як чоловікові зателефонувала мама. Вона знову збиралася до нас навідатися.

— Я заїду до вас, привезу заморожену зелень, — сказала вона. – Нехай у вас полежить, заберу пізніше. Мені нема куди в себе її покласти.

– Ні! – вигукнув чоловік. – Не заїдеш. І краще взагалі ніколи не приїжджай. Надто вже недешевими твої візити виходять. Просто забудь, де я живу, на кілька років. Так буде краще.

Я звичайно вважаю що чоловік явно переборщив з такими фразами. Але можливо хоча б на цей раз вона зробить для себе якійсь висновки.

You cannot copy content of this page