fbpx

Марфа, тільки і тільки так буде звати мою дитину, – сказала Тома, – Уявіть, адже вона одна така буде

Тамара мріяла назвати свою майбутню донечку Марфою. Дівчина буквально марила цим. Дуже їй подобалося це ім’я. Тамара вважала його досить рідкісним, і їй здавалося, що дитина і сама буде задоволена тим, що виділятиметься з натовпу.

Коли Тамара розповіла про свою мрію близьким, вони моментально почали її відмовляти. Кожен з сім’ї висловлював своє невдоволення. Не підтримав таке ім’я для дочки і чоловік Томи. Чоловік був категорично проти. Бабусі постійно бурчали і голосили, мовляв, Тамара зовсім не думає про долю майбутньої дитини. Ім’я вони вважали не підходящим для дівчинки.

Тамара наполягала на своєму і не хотіла поступатися нікому. Поки Тамара всі місяці ходила при надії, тривали непорозуміння на цю тему. Ніхто не хотів приймати ім’я Марфа. Пропонували різноманітні варіанти, але вони здавались дуже простими для Тамари. Їй не подобалися, ні Маша, ні Даша, ні Катя. Пропонували назвати Олечкою. Ім’я хороше, ніжне.

Чоловік Томи довгий час упирався, але потім вирішив здатися, щоб припинити нескінченні непорозуміння з коханою дружиною. Коли настав час і дитина попросилась у цей світ, з ім’ям так і не розібралися для дитини. Тамара вирішила ігнорувати докори з боку рідні. Після появи крихти на світ, оточення плюнули на все і сказали, що молоді самі розберуться з ім’ям, адже їхня дитина.

Через деякий час усі звикли, що дівчинку звуть «Марфою». Змирилися навіть бабусі. Стали ніжно та ласкаво називати онучку. Ось тільки на душі у Тамари все перевернулося нагору дном. Тепер вона ненавиділа це ім’я. Не хотіла вона так називати дочку. Вона так уперто відстоювала ім’я, а через півроку воно вже абсолютно не подобалося.

Тепер Тамара замислюється над тим, щоб звернутися до відповідних структур та змінити ім’я малюку на щось звичніше та просте. Тамарі сподобалося ім’я Настя. Іноді вона стала так називати дочку. Чоловік Томи не став цього разу мовчати і сказав, що Насті у домі немає, є Марфа.

У молодій сім’ї знову непорозуміння. Тепер тато відстоює ім’я Марфа а мама проти. доходить до розлучення. Сплять уже в окремих кімнатах і не розмовляють другий місяць.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page