fbpx

Мене постійно порівнювали з першою дружиною чоловіка. Та я знайшла спосіб відучити рідню від таких порівнянь

Я у чоловіка друга дружина. Зі своєю першою він розійшовся задовго до того, як ми зустрілися, тобто, моєї провини в його розлучення немає ніякої. Я не стану розповідати, що і чому у нього сталося, але навіть його родичі змушені були визнати, що чоловік вчинив правильно, розірвавши перший шлюб.

Читайте також:Чужих дітей не буває. Дімин день був розписаний по хвилинах, з ранку до вечора він займався будинком і дитиною. Недолуга мати не виходила на зв’язок

От саме про родичів чоловіка і про проблеми, з якими мені довелося зіткнутися, я хочу розповісти. Напевно, я б не наважилася писати в , але мене подруги спонукали. Вони весь час дивувалися, як мені за короткий час вдалося з друзями чоловіка, і з його родичами встановити хороші відносини.

З самого початку було складно. Родичі (у нього батьки, потім сестра рідна з сім’єю) все ж звикли до першої невістки, свекруха часто розповідала, якою була вона, як готувала, як утримувала квартиру в ідеальній чистоті, та ще підкреслювала, що та була більш делікатною і турботливою по відношенню до чоловіка. А його сестра взагалі продовжувала підтримувати стосунки з моєю попередницею, а мене намагалася не помічати.

Спочатку я переживала, плакала, скаржилася чоловікові на образи, а потім задумалася. Зрештою, чоловіка ніхто насuльно не змушував ні розлучатися з колишньою дружиною, ні одружитися зі мною. Отже, найулюбленіша жінка для нього на сьогоднішній момент – це я. А якби все так і було насправді, як розповідає свекруха, хіба б став мій благовірний розлучатися з таким «золотом»? Тим більше, що ще до весілля чоловік мені сам розповів, що у них з тієї дружиною відбувалося – куди там до ідеалу!

І я розробила цілу стратегію. Для початку, я попросила родичів, і друзів чоловіка не розповідати мені про мою попередниці. Більш того, стала обривати тих, хто намагався говорити про неї відверті гидоти. Зрештою, з цією жінкою мій чоловік прожив під одним дахом якийсь час, і подібне «перемивання кісток» не робить честі ні «ябеді», ні мені. Свекор в принципі до мене нормально ставився, а серце свекрухи розтопити вдалося досить просто – я почала цікавитися тим, які кулінарні шедеври воліє її улюблений син, і питати, як вона їх готує. Звичайно, ще захоплювалася її кулінарними талантами і тим, яка вона чудова господиня.

Чесно сказати, його матуся і, правда, смачно готує! Зрештою, свекруха зрозуміла, що я щиро турбуюся, щоб її скарб був смачно нагодований і навіть не лінуюся для цього повчитися у неї. Вона стала щедро ділитися зі мною своїми кулінарними і господарськими секретами. Але, найголовніше, коли вона впадала в повчальний тон, я спокійно вислуховувала, не перериваючи і не пручаючись. Зрештою, до них ми ходили всього лише в гості, а прийду додому зроблю, як я сама хочу!

З його сестрою я стала спілкуватися спокійно, але впевнено, не нав’язуючи своє суспільство, і зберігаючи почуття власної гідності. Адже впевнених в собі людей зазвичай намагаються не зачіпати. Від них виходить сила, а значить, в певний момент вони можуть «дати здачі». Зрештою, сестриця зрозуміла, що мене краще не чіпати і припинила говорити гидоти.

З друзями було простіше. Я всім раджу – ні в якому разі не забороняйте чоловікові зустрічатися з колишніми друзями. А ще краще – частіше запрошуйте їх у будинок. При вас вони навряд чи будуть згадувати минуле, а якщо ви ще й організуєте «смачний» стіл, то напевно почуєте масу компліментів на свою адресу. Так я сама і вчинила – стала запрошувати їх в гості, обов’язково з дружинами, організовувати виїзди на природу. Звичайно, турбот додалося, але навіть дружини, які трималися спочатку насторожено, розслабилися, а з однією з них ми навіть подружилися.

Найголовніше – наберіться сил і терпіння. Усвідомлення того, що мир і спокій у вашому будинку в досить великій мірі буде залежати і від того, як скоро визнають вас родичі і близькі друзі чоловіка, обов’язково додасть вам сил! Зрозуміло, що вони, на жаль, ще не забули вашу попередницю.  Звичайно, рано чи пізно вони вас визнають, але тільки від вас залежить, як скоро це станеться.

Не соромтеся говорити родичам і знайомим чоловіка, як ви любите його, який він чудовий і як вам з ним пощастило. Не зайвим буде іноді захоплюватися талантами свекрухи, достоїнствами свекра, цікавитися проблемами племінників чоловіка і частіше висловлювати здивування з приводу того, які йому дісталися чудові і вірні друзі. І ще, постійно пам’ятайте, що ви маєте повне право бути щасливою з чоловіком, якого обрали, і який вибрав вас!

Марина К.

Джерело

You cannot copy content of this page