fbpx

Моя свекруха попала в погану компанію як тільки пішла на пенсію. Це так смішно звучить, але на практиці жінці просто задурили голову всілякими ілюзіями. Розумієте, моя свекруха, як і кожна жінка її віку, не мала в молодості ні гарного вбрання, ні смачно їла, ні з комфортом відпочивала

Та й життя своє вона жила заради дітей. а тут на пенсії вирішила, що пора їй почати жити «на повну».

Вірніше, їй нова подруга втовкмачила, що пора вже їй починати жити, а не відкладати життя.

Я нічого не маю проти, але хай вона живе в міру своїх можливостей, а не чужим мозком.

Справа в тому, що її нова подруга Наталія Юріївна особа забезпечена була при чоловікові, а тепер її донька має бізнес, тому матері грошей підкидає. Проте, я думаю, що тут щось не чисто.

Отож, ця пані Наталія почала моїй свекрусі казати, що в шістдесят життя тільки починається:

– Господи, Віро, та які твої роки? Треба гарно виглядати і тоді почуватимешся добре. От подивися на себе: я коли бачу оці твої капці, цю спідницю брудного кольору і цей гольф під шию, то мені вже тиск скаче. А ти подивися на мене: все до ладу, все підібрано вдало і зручно сидить. Я коли йду по вулиці, то на мене молоді жінки заглядаються, бо теж таке хочуть. Та я одразу наче двадцять років скидаю і просто лечу та не думаю, що у мене там якісь вени на ногах. Ти подумай, що по одягу та зустрічають завжди і ти в одязі теж по-іншому почуваєшся!

У свекрухи ж очі на лоба полізли, бо у неї чоботи мали мінімум п’ять років відслужити, а тоді вже треба думати чи вони не занадто зносилися і чи йти до магазину чи в ремонт взуття. Про якісь пальта чи костюми – так само.

– Ні, Наталю, то мені не по кишені буде. Добре, що у тебе донька має магазини та щось тобі зі знижкою продасть, а щось подарує. А у мене пенсії на мене ледве вистачає і ще я хочу дітям допомогти…

Але та подруга діяла хитро. Одного дня повела маму в свій магазин і там попросила їй допомогти вибрати одяг. Звичайно, що все моїй свекрусі пасувало і вона аж помолоділа, а, коли почула, що їй ще зроблять знижку, то вже не хотіла з того одягу вилазити.

– Маринко, – плакалася мені вона, – я як у сні дала карточку і більше нічого не пам’ятаю, тільки сонце, вітерець і щастя…

Оговталася свекруха тоді, коли в магазині на касі її картка не подіяла, бо на ній не було коштів.

Вона почала ритися за готівкою в кожній сумочці, але й там нічого не було і ніхто з черги не проявив милосердя, щоб купити жінці продукти.

– Я чула, як хтось шипів з жінок, що в такій дорогій сумочці мають бути гроші, видно, я звикла до халяви! Я просто втекла з магазину і залишила всі продукти. Більше туди не ходжу!

Виявилося, що всі гроші, які були відкладені на «чорний день» і «дуже чорний день», всі вони зникли, зате в шафі був гарний одяг.

– Мамо, – кажу я їй, – як у вас були такі великі знижки, то чого так мало того одягу?

– Я не знаю! Наталка мені завжди давала знижки, казала, що то її доньки магазин і мені треба знижку.

Я могла тільки поспівчувати і ми дали їй пару тисяч на продукти. А потім мені стало цікаво, що то за магазин такий і я туди поїхала з подругою, наче на закупи. Господи, мені від цін одразу тиск піднявся! Там хоч і якісні речі, але втридорога!

І моя думка таки підтвердилася, що та «подруга» не така проста: як тільки виявилося, що у свекрухи вже ні копійки нема, то та пані перестала до неї телефонувати!

Я вирішила, що не скажу свекрусі, що їй просто продали товар втридорога, може вона сама здогадається, що одяг може підняти настрій на якийсь час, але ж все йде з нашої душі, а не навпаки! Я так думаю, а ви?

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page