fbpx

Моє зникнення весілля так ніхто, напевно, і не помітив. Мені потім тільки розповідав колишній чоловік (і подзвонив ж, щоб таке сказати!), Що не обійшлося без пересудів серед гостей – мовляв, не хороша свекруха попалася нареченій, вважає себе королевою, ні з ким спілкуватися не хотіла.

Як у багатьох людей, у нас теж була сімейна традиція – збиратися за столом всією ріднею в на чиєсь день народження. Раніше це було простіше і веселіше – коли були живі мої батьки, ми ще не були в розлученні з чоловіком і діти у нас були маленькі. Зараз старша дочка живе далеко за кордоном, вийшла там заміж, а син зовсім нещодавно одружився (цього літа). Живуть молоді недалеко від мене, тільки ось я відчуваю, що своє свято мені вперше доведеться зустрічати одній.

Вся справа в тому, що з невісткою ми не зійшлися характерами. Я не буду говорити, що у мене цукровий характер, але такого норову як у невістки, ще й пошукати треба. Познайомилася я з нею майже рік тому – ось як раз після новорічних свят. Син привів її під ранок до нас додому після вечірки друзів. Я пила на кухні чай і вони підсіли до сніданку. Таке враження було, що я тут зайва, як в кафе за сусіднім столиком – у панянки ніякого сорому, коротко привіталася і нуль уваги на мене: попила кави і зникла в кімнаті сина.

Вони поспали, ближче до вечора ця мадам зайняла ванну кімнату, безцеремонно скористалася моїм шампунем, бальзамом, феном, пінкою для волосся і знову молоді пропали. Я потім синові сказала, що мені все це не сподобалося, але він тільки віджартувався. Незважаючи на весняний карантин, ця дама з’являлася у нас регулярно. Мабуть, мій докір все ж подіяв на неї – син передав. Тоді вона в нахабну поставила у ванній свої пінки і шампуні, причому зсунувши мої. Крім того – вона брала з холодильника все, що їй подобається! На мої зауваження панянка відповідала, що син теж тут живе, і він їй це дозволяє. Починалася сцени, причому вона не зважала на мій вік, а відповідала мені нарівні! Син сам все зрозумів, зняв квартиру і парочка зникла.

А в серпні було їх весілля в невеликій кафешці. Хочу я чи ні, але прийти довелося, хоч для мене це було двічі неприємно: невістку бачити не хотілося, та й колишній чоловік там був, якого я бачити тим більше не бажала. В основному я просиділа в куточку, дивлячись на те, як всі веселяться. У самий розпал весілля молодята підсіли до мене, мовляв – мама, давай забудемо минулі образи, чого нам тепер ділити? Разом вже не живемо. Я, ніби як, пом’якшала, але про мене тут же забули. Під шумок я викликала таксі і поїхала додому. Моє зникнення так ніхто, напевно, і не помітив. Мені потім тільки розповідав колишній чоловік (і подзвонив ж, щоб таке сказати!), Що не обійшлося без пересудів серед гостей – мовляв, не хороша свекруха попалася нареченій, вважає себе королевою, ні з ким спілкуватися не хотіла.

А потім у сина був день народження. Він нещодавно взяв нову машину в кредит, і я йому подарувала набір інструментів для авто. Невістка стала відразу посміюватись: навіщо для нової машини інструменти? Вона ж не ламається, а якщо щось і станеться, то автосервіс в допомогу. Причому вона робила це так не гарно, що син її поставив на місце. Тоді невістка почала спеціально у всьому ігнорувати мене, тільки син був люб’язний по відношенню до мене. Потім він проводив мене додому, а невістка навіть в коридор не вийшла. Син вибачався за її поведінку, але і натякнув на мій характер – мовляв, теж не цукор, навіщо ж так відкрито показувати своє невдоволення ?! Але чому я, на правах старшої, повинна вдавати, що мені все прямо сподобалось?

І ось скоро мій ювілей, чекаю його з сумом, адже, швидше за все, вперше, мені доведеться зустрічати його одній! Ще рік тому приїжджала дочка з чоловіком і онуком, син був холостий, всі разом були за столом, конкурси придумували. А тепер мало того, що донька через усі ці події не приїде, так ще й невістка сина не пустить. Мабуть, доведеться звикати, сумно це, дуже сумно. Ще й друзів щирих не маю. Лиш родина була, та й та через невістку розклеїлась.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page