fbpx

Ми побудували величезний будинок в передмісті і вирішили перевести туди ще й своїх мам. Вони обидві овдовіли і сиділи на пенсії, а нам допомога у вихованні внучки була необхідна. Постійні роз’їзди, корпоративи, наради і ділові вечері – хтось повинен був вести господарство і водити дочку до репетиторів і на вокал. Тому наше рішення не обговорювалося

З чоловіком ми непогано заробляємо, адже працюємо в солідній компанії. У нас є все, чого забажає душа і головний наш скарб – дочка. Ми побудували величезний будинок в передмісті і вирішили перевести туди ще й своїх мам. Вони обидві овдовіли і сиділи на пенсії, а нам допомога у вихованні внучки була необхідна. Постійні роз’їзди, корпоративи, наради і ділові вечері – хтось повинен був вести господарство і водити дочку до репетиторів і на вокал. Тому наше рішення не обговорювалося.

Моя мама з радістю зібрала валізи і переїхала до нас. Вона і так часто бувала у нас, адже жила недалеко, тому це не змінило її життя. А ось зі свекрухою були негаразди. Жила вона за двісті кілометрів від нас і переїжджати ніяк не хотіла. Ми і так витрачали цілий день, щоб доїхати до неї на свята, хоч і бувало це не часто, на щастя. А вона вперлася і ні в яку. Я вже навіть почала відмовляти чоловіка від цієї ідеї, мовляв, не хоче, так нехай сидить там одна, але він наполіг на своєму.

Зі сльозами на очах з’явилася до нас свекруха і, мабуть, подумала, що приїхала на курорт. За розкладом їла, відпочивала, дивилася серіали, знову їла і спала – всі її заняття. Про те, щоб допомогти хоч посуд помити після себе навіть мови не йшло. Моя мама, як попелюшка, встає раніше за всіх і готує сніданки, обіди та вечері на чималеньку компанію. Водить внучку на всі заняття і прибирає в будинку. А свекруха навіть не намагається взяти ганчірку в руки і допомогти.

Коли я у неї питала в чому справа, то відповідь не змінювався: «Погано себе почуваю». Ну гаразд день, ну два, ну тиждень Але не місяцями же погано себе почувати! Вона ровесниця моєї мами, а поводиться так, що вже скоро і годувати з ложки доведеться! Для мене її поведінка є неприємною несподіванкою.

Мамочка моя помітила, що я переймаюсь з цього приводу і запропонувала поговорити з чоловіком. Адже син може якось вплинути на свою матір і вона нарешті встане з дивана. Я зважилася на цю розмову по дорозі на роботу, щоб не було зайвих вух. Розповіла, що не справляється моя мама з усім і що хотілося б допомоги від свекрухи. Він спокійно сказав, що якщо не хоче, то нехай відпочиває – заслужила на старості років.

А моя не заслужила? Моя мама не хоче відпочити хоч трохи? Вона працює, а та лише поглядає на це. Взагалі-то, у нашої дочки дві бабусі, а не одна. Адже вона бачить, яке до неї ставлення і, думаю, відповість взаємністю, коли підросте. І пора б вже включатися хоча б в процес виховання! Як вплинути не свекруху, аби вона допомагала по дому? Як же вплинути на цю жінку?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page