fbpx

Ми з чоловіком одразу після одруження поставили собі за мету придбати власне окреме житло. Їздили в на заробітки, куди тільки могли, але осіли тут, в Чехії. Заробітки тут хороші і умови не погані і до всього робота не сезонна. Коли ж ми суму необхідну таки наскладали, зателефонувала мам чоловіка з “пропозицією”

Ми з чоловіком одразу після одруження поставили собі за мету придбати власне окреме житло. Їздили в на заробітки, куди тільки могли, але осіли тут, в Чехії. Заробітки тут хороші і умови не погані і до всього робота не сезонна.

Нині ми тут удвох працюємо і саме цього року змогли накладати суму, якої буде досить на купівлю омріяного житла. Без кредитів, без іпотек і позичань. от так просто: заплатив і все.

Але виявилось, що мамі чоловіка, а вірніше його старшому братові гроші потрібні прямо зараз, бо заробити самостійно вони з дружиною не хочуть, адже в них троє дітей, які заробітки, а жити далі з мамою чоловіка в квартирі – не хочуть.

Ми з чоловіком радо обирали варіанти, коли зателефонувала свекруха. Розмова була несподівана, бо мама чоловіка вирішила попросити у нас грошей.

— Ви все одно далеко. Найближчими роками ви не повернетесь. давайте будемо реалістами. А Павлові тут і зараз житло потрібне. Ви, напевне, ще не в курсі, але вони з дружиною на четверте очікують. Куди у нашу двокімнатну квартиру?

За словами мами чоловіка виходило, що ми просто зобов’язані допомогти брату у такій “важкій” ситуації. мовляв. вона не вічна і якщо ми зробимо так. як вона просить зараз, то свою квартиру вона заповість моєму чоловіку. Колись.

Звісно, ми собі посміялись і забули, але ж свекруха нам спокою просто не дає. якщо спочатку це було прохання, то нині ми вже й трубку брати не хочемо. коли бачимо, що вони телефонують.

— Ну добре, – каже мама чоловіка на днях. – Тоді ви купіть, але дозвольте їм там жити певний час, поки ви не повернетесь. Невже такий варіант теж не влаштовує. тобто ви спокійно спатимете знаючи, що брат у скруті?

Чоловік мій несподівано на такий варіант погодився. мовляв і справді – а чого воно стоятиме? проте я проти. Уявила картину – ми повернулись і що? Брат з чотирма дітьми прямо сьогодні з’їхав? Спокійно? Не вірю і все тут.

Сказала, що тоді взагалі нічого не купуватимемо, хай лежить кращих часів очікує. їсти не просить. Так ткпкр і для чоловіка я не така, мовляв і сама не маю і іншим не даю.

От скажіть, хіба я не права. хіба то буде діло якщо я на поступки піду?

20,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page