fbpx

Митрополит Київський Епіфаній назвав умову, за якої перенесе святкування Різдва на 25 грудня

Православна Церква України перейде на святкування Різдва 25 грудня лише тоді, коли цього хотітимуть більшість парафіян.

Про це розповів митрополит Київський Епіфаній під час інтерв’ю на телеканалі “Прямий”, передає ТСН.

Предстоятель ПЦУ вважає, що це питання зараз може розколоти церкву і його потрібно відкласти до тієї пори, коли віряни будуть готові святкувати Різдво за новим стилем.

“Ми маємо уникати тих питань, які розділяють. Календарне питання зараз теж певною мірою може розділити українську церкву. Ми віримо в те, що в майбутньому, – але це питання часу – коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства”, – сказав він.

Читайте також: Глава УГКЦ Святослав Шевчук звернувся до Епіфанія з історичною пропозицією

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія.

Напередодні Собору Українська православна церква Мocковського патріархату ухвалила рішення не брати участі в ньому, однак щонайменше двоє ієрархів УПЦ МП таки були на Соборі.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву “Православна церква України”, а її предстоятель носитиме титул “митрополит Київський”. Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Опубліковано 29 грудня 2018 року

You cannot copy content of this page