fbpx

Наприкінці свята, коли всі гості почали розходитися, я сама сказала своїй подрузі, що хочу, щоб вона відшкодувала вартість гаджета, який розбив її син

Нещодавно зі мною сталася ситуація, яка показала, наскільки люди не дорожать своїми друзями, а цінують лиш гроші. Саме після цього випадку я перестала спілкуватися з однією подругою, з якою пов’язували досить довгі та міцні дружні стосунки.

Кілька місяців тому я мала день народження, і мій чоловік подарував мені новий смартфон. Саме такий, який я й хотіла: скляний, великий, сучасний. А ввечері у нас із цього приводу мала бути невелика домашня вечірка.

Ми покликали друзів, які прийшли з дітьми. А на догоду своїй професії я дітей дуже люблю, мені цікаво спілкуватися та гратися з ними, у нас у квартирі багато іграшок та настільних ігор.

Серед гостей була якраз та подруга, з якою стосунки зараз безнадійно зіпсовані. Вона прийшла із сином, йому 5 років, спокійний, тихий хлопчик, ніколи до нього не виникало претензій. І в розпал веселощів я почула гучний звук, впало щось важке і ніби навіть уламки розлетілися по всій підлозі.

Всі озирнулися на хлопчика, який заплакав. Виявилося, що він потягнувся за солодощами і випадково упустив зі столу мій новий телефон, який розбився об паркет. Екран не підлягав ремонту, був розбитий вщент, а малий хнюпав без угаву.

Подруга почала заспокоювати свого сина і якось відводити очі убік, на мене не дивилася, поки я збирала уламки. Вона потім тихо перепросила за цей інцидент, проте про якесь відшкодування збитків не сказала. Наприкінці свята, коли всі гості почали розходитися, я сама сказала своїй подрузі, що хочу, щоб вона відшкодувала вартість гаджета, який розбив її син. Адже телефон був зовсім новий і коштував чимало — 30 тисяч гривень, тим паче це був подарунок чоловіка. Було до сліз прикро, що гаджет не протримався й одного дня.

Проте моя товаришка відразу сказала, що грошей я не дочекаюся, адже я сама винна, що не встежила за телефоном і залишила його на столі в кімнаті, де були маленькі діти, які поводяться непередбачувано. А якщо я справді вірю, що ситуацію можна якось вирішити, то мені краще звернутися за виплатою страховки за розбитий гаджет.

З цими словами вона пішла з моєї квартири і грюкнула дверима. Проте я розумію, що цей випадок не страховий, адже телефон розбили випадково. І нести його в ремонт теж не бачила сенсу, пошкодження були несумісні з подальшою роботою гаджета.

Наступного дня дзвонила подрузі, намагалася поговорити та висловити аргументи на свою користь, але вона була непохитною, кинула слухавку і просто заблокувала мій номер. Конструктивного діалогу не вийшло. Дзвонив і мій чоловік, його номер теж потрапив до чорного списку.

Після тієї ситуації минуло вже 2 місяці, і подруга так і не вийшла на зв’язок зі мною, не вибачилася за свої претензії та тим паче не повернула гроші. Ось так я залишилася без грошей, телефону та близької людини.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page