fbpx

Наслухавшись історій своїх подруг про прекрасне їхнє життя за кордоном, про те, що вони там і житло мають одразу і мову вчать ще й виплати отримують – моя сестричка вирішила і собі податись за кордон. От тільки поїхати вона вирішила одна а діток залишити “поки що” на мою маму

Різдвяні свята були для мене справді “казковими і незабутніми”. От тільки організувала цю казку мені сестричка без попередження.

Моїй сестрі не дуже пощастило у сімейному житті. Вона двічі була заміжня, обидва рази невдало. Тепер вона одна виховує двох дітей. Перший чоловік виявився людяним і залишив їй квартиру, де вона з дітьми зараз і живе.

Другий чоловік виявився не таким порядним і залишив по собі не квартиру, а кредит, який сестра оформила на себе і тепер повинна виплачувати.

У сестри складний характер, тому ми з нею ніколи не були дуже близькими.

– Каті тяжко, вона одна з двома дітьми, а тепер ще й кредит виплачує, – часто зітхає мама.

Так от, наслухавшись історій своїх подруг про прекрасне їхнє життя за кордоном, про те, що вони там і житло мають одразу і мову вчать ще й виплати отримують – моя сестричка вирішила і собі податись за кордон. От тільки поїхати вона вирішила одна а діток залишити “поки що” на мою маму.

Звучить ніби й не погано, тисячі наших співгромадянок їдуть за кордон працювати, але в нашому випадку все інакше. моя мама літня людина, їй 75. Та за наею самою нагляд потрібний, інколи тричі на тиждень швидку викликаємо. Проте сестру це не спинило. Вона ніби як поїхала на Різдвяні свята до подруги, а зателефонувала мамі уже з Німеччини.

— Як тільки влаштуюсь – діток заберу одразу ж. Ти ж поглядиш їх рік другий. – почула мама її безневинний голос.

Мамі зле стало одразу, адже діти малі – одному 4. другому лиш 2. Тут мама потрібна, а не бабуся, що ганяє щотижня стару з косою. звісно, до кого мама по допомогу звернулась – так, до мене.

— Ти ж мені допоможеш, доню? – мовила вона слабким голосом.

Я одразу примчала до мами і коли все дізналась – отетеріла. Набрала сестру, а вона ще й невдоволена моїм дзвінком, мовляв вона уже все вирішила. чому я втручаюсь.

Я їй сказала прямо, що зателефоную у відповідні служби, проте сестра моя ніби й не чула мене. Вона просто вимкнула зв’язок і все. І якби ж у неї скрута була, то я б увійшла в положення. так ні, вона просто поїхала “влаштовуватись”.

Написала сестрі повідомлення у якому чітко сказала, що за тиждень наберу номер відповідних служб, якщо вона не повернеться. Тиждень минув учора. Сестра моя не тільки не приїхала, а обмежилась простими повідомленнями про те, де живе і що в неї все гаразд.

Прошу вашої поради, як мені бути? Телефонувати? Шкода племінників, але я не можу взяти їх на виховання, адже працюю та й сама підіймаю двох синів підлітків.

17,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page