fbpx

Навіть на поріг не пускає, – бідкається жінка, – А син мовчить. Я вже не раз йому казала, що так не можна, але він навіть не говорить дружині нічого. Живуть разом уже стільки, а для мене вхід у їхній дім зачинено

— Мій син уже 5 років жонатий, а я за цей час у нього жодного разу в гостях не була. Невістка мене навіть на поріг не пускає. Вона, бачите, гостей не любить, — бідкається Наталія Ігорівна.

Син жінки живе у квартирі дружини. Невелика однокімнатна квартира, зате в самому центрі міста. Молодій сім’ї вистачає, але незабаром планують розширюватись.

— Поки онуків не було, я до них не напрошувалась. Вони цілими днями на роботі, я на дачі — зустрічалися лише на свята. В решту днів просто телефонували, тому мене все влаштовувало, — пояснює пенсіонерка.

Але нещодавно Надя привела у світ доньку. Невістка Наталії Ігорівни ледве жива залишилась після появи дитини. Свекруха бігала до неї в стаціонар, доглядала її, тому навіть не розраховувала, що після появи онуки від неї відсторонюватися почнуть.

Невістка одразу попереджала родичку, що вони планують виховувати дитину без помічників. Проте Наталія Ігорівна була впевнена, що вона передумає. Мовляв, не поспить кілька ночей, потім попросить допомогти їй з малечею.

— Мені моя мама дуже допомагала, поки я Ігоря ростила. І няньчила його, і по дому допомагала. Молодій мамі потрібні зайві руки, з цим не посперечаєшся, — розповідає Наталя Ігорівна.

На виписку новоспечена бабуся прибула з подарунками та квітами. Як вона здивувалася, коли діти привезли її додому і попрощалися. Вони навіть не запропонували їй на чай зайти. Невістка сказала, що хоче відпочивати, не до гостей. Перший місяць вона взагалі не хотіла нікого підпускати до малечі. А де місяць – там і другий. Ось уже півроку минуло, а все так і триває.

— Надя дозволяє подивитися на онучку лише на вулиці. Невістка може залишити мені візок і піти додому займатися справами, але до себе ніколи не кличе. Вона прямо перед носом зачиняє двері і прощається, — зітхає свекруха Надії.

А ось сама Надія від самого голосу свекрухи ледь не сивіє. Поки ремонт вони у своїй квартирі однокімнатній робили, довелось молодим зі свекрухою пожити. Ох, за ті пів року свекруха невістку і виховувала. На кожному кроці повчала і “підказувала”.

— А чого ти Надійко тарілочку сюди поставила? Вона ж іншого кольору, бачиш. ой а я після тебе пил щойно у вітальні протерла, так біла ганчірка сірою стала. Доню, а коли ти підлоги миєш, чого потім сухою ганчіркою начисто не затираєш? Хіба тебе не вчили?

А Наталія Ігорівна все ніяк зрозуміти не може, чому ж її в квартиру невістка не пускає?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – intermarium.news.

You cannot copy content of this page