fbpx

Невістка дзвонить і на сина мого жаліється. А що я можу зробити. Я попереджала її одразу до чого така її поведінка приведе, але хто ж мене почув

Я з чоловіком розлучилася, коли синові було шість років. Чоловіка до цього терпіла, бо вважала, що синові без батька буде погано рости. Потім подивилася, що син свого татка копіювати в поведінці почав, та й розлучилася. Чоловік у мене був ну дуже цікавою і неординарною людиною.

З домашніми справами мені допомагати – це не чоловіча справа. Працював без перенавантажень, а потім вдома на дивані або в гаражі з друзями. Раз на рік саморіз вкрутить або кран поправить, все, його чоловіча робота виконана. Сам собі обід не покладе, чекає поки його обслужать, а потім тарілку до раковини не донесе, так на столі все і залишить, про помити за собою навіть не кажу. Раптом що, а він втомлений!

Коли я почала помічати, що син копіює поведінку батька і ставлення до мене геть не як до матері, я сказала собі, що вистачить. Розлучилася і стала сина нормальною людиною виховувати.

До десяти років він за собою і посуд мив, і яєчню приготувати міг, сам ліжко застилав. Став постарше, суп навчився варити, по дому мені допомагав, навіть не говорив, що це не чоловіча справа. Нормальним хлопцем виріс, сам все по дому вмів і робив без нагадувань.

До весілля він зі мною жив, з нареченою його я була знайома, дуже хороша дівчинка, я маму її знала, працювали свого часу разом. У мене до неї нарікань ніяких не було, готувати вміє, приносила іноді пироги, які сама робила, в’язала навіть щось. Батьки в неї прекрасні.

З’їхалися вони після одруження, квартирку орендували, запросили мене з батьками на новосілля. Я тоді ще помітила, що вона навколо сина в’ється, турботою оточує, але якось надмірно. Він встає цукор подати, вона його садовить, сама, мовляв, подам, він чайник підігріти – вона сама схоплюється, він посуд зі столу прибирати – вона мало не з рук вихоплює. Ну, думаю, в господиню грає, нову роль на себе приміряє і хоче нас вразити.

До мене в гості вони теж часто заходили. Невістка напече смакоти і вони до мене на чай, живуть же ж недалеко. Стала я увагу звертати, що вона і у мене в гостях нічого робити не дає, якщо потрібна допомога, то сама робить, а йому все “сиди-сиди, це жіноча робота”. Тільки лампочку у мене і дала йому поміняти, а по кухні все сама.

Я з часом бачу, що син і намагатись перестав, чекає, коли йому подадуть та приберуть. Дуже неприємні спогади спливли. Я тоді нічого не сказала, невістці потім одну попросила прийти на розмову. Вона здивувалася, але прийшла.

Тоді я їй докладно розповіла про колишнього чоловіка і як сина виховувала нормальною людиною. Вона послухала, а потім видала, що їй не важко коханому догодити, навіщо його зайвий раз напружувати. Я попередила, що скоро вона такому чоловіку і не рада буде, вона усміхнулася, кивнула, але по ній було видно, що вона при своїй думці залишилася.

Пожили вони рік, потім обрадували нас новиною, що нам потрібно готуватися до появи онука чи онуки. На той час я вже зрозуміла, що невістку не переробити, нічого їй більше не говорила, але у себе вдома сина просила самого і вставати за чайником, і посуд споліскувати, і крихти зі столу прибирати – у бідних слуг немає. Мені він слова поперек не говорив, вставав і робив, а невістка несхвально на мене косилася, але мовчала.

Але як про онука стало відомо, так мені невістка стала дзвонити і на сина скаржитися. Їй не добре, встати не може, а він просить його нагодувати. Сяк-так йому приготувала, так він весь посуд у домі забруднив і не миє навіть. Речі свої до прання не донесе. А їй-не просто вже це все робити, вона ледве встає.

Невістку, звичайно, шкода. Тільки ось що я-то тут можу зробити? Сама його до такого привчила, тут до мене без питань. Якщо тільки переселяти молодих до себе і займатися їх перевихованням, одного заново вчити всіх домашніх справ, другу вчити не опікати здорового мужика.

Ось і думаю тепер. Втрутитись, чи хай собі розбираються самі вже якось?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – intermarium.news.

You cannot copy content of this page