fbpx

Незабаром по селу чутка пішла, мовляв, старий бджоляр в свої 75 ось-ось стане батьком. І весілля не за горами. З такої нагоди діти примчали. Намагались надоумити батька. Звісно, нічого не змінивши гримнули дверима і роз’їхались

Незабаром по селу чутка пішла, мовляв, старий бджоляр в свої 75 ось-ось стане батьком. І весілля не за горами. З такої нагоди діти примчали. Намагались надоумити батька. Звісно, нічого не змінивши гримнули дверима і роз’їхались.

Живе в нашому селі старий бджоляр. Колись першим на всю округу вважався. Тепер вже роки не ті. Вуликів десять в своєму саду залишив. Для душі, так би мовити. Але ж і по сотні тримав, і по-більше.

Про колишню славу кращого бджоляра його будинок свідчить. Найшикарніший у всій окрузі. Хоча побудований був ще у вісімдесятих, до перебудови. Будівля і сьогодні розкішніше будь-якого котеджу виглядає. Тільки на старості років бджоляр один живе в таких хоромах. Діти розлетілися з рідного гнізда. Дружину років п’ять тому всім селом в останню путь проводжали.

Чоловік міцний ще. Незважаючи на літа. І за кермом своєї іномарки розсікає як молодий. Голова села ледь вмовила його погодитися на послуги соціального працівника.

Стала жінка приходити порядок та чистоту в будинку наводити. В магазин дід і сам на машині їздить. Тільки, раптом, занедужала помічниця і попросила племінницю підмінити її. Дівчина, як в будинок до пасічника потрапила, так і оторопіла від побаченого багатства. Хоча щось моль вже попід’їдала, щось потьмяніло від часу. Але тут стільки всього було.

Пропускаючи деталі, скажу відразу – прижилася панянка у старого кавалера. А різниця в 50 років – подумаєш. Адже вірно в народі кажуть, що чоловікові стільки років, на скільки він може. Незабаром по селу чутка пішла, мовляв, старий бджоляр в свої 75 ось-ось стане батьком. І весілля не за горами. З такої нагоди діти примчали. Розбірки з батьком влаштували. Звісно нічого не змінивши гримнули дверима і роз’їхались.

Дітей «молодого» на весіллі не було, зате майбутня матуся сяяла.Передчуваючи повний тріумф свого задуму. А після появи ще одного спадкоємця його матуся батькові дитини і влаштувала “ложку дьогтю”. Мовляв, не бажаю більше жити з тобою, ти старий. Подаю на розлучення і поділ майна.

Дідусь у вуса посміхнувся, руками розвів.

— Та я б усе тобі віддав, кохана. Та крім душі і вусів нічого свого не маю. Перед весіллям усе рухоме і нерухоме майно сину і донці подарував. Так, що живу я тут з тобою лише з їхньої ласки і милості.

Все, чого молода мама домоглася, так це аліментів. З пенсії.

Автор не вказаний.

Текст підготували – intermarium.news. передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

You cannot copy content of this page