fbpx

Ну яке може бути свято? Совість у вас є? – дивлюсь на доньку з зятем майбутнім, – Ви знаєте, що завтра буде? Може краще не у фату за три тисячі, а у майбутнє гроші свої вкладіть. Хай будуть на купці. Нащо ж ви все спускаєте?

Звичайно, кожна дівчина хоче, щоб вона на весіллі була одягнена в гарну весільну сукню, було багато гостей, квітів. Вельйон, лімузин і прекрасні фото яким заздритимуть усі “друзі” в мережі.

Але щоб зіграти таке весілля молодятам та їхнім батькам потрібно витратити величезні гроші. Зазвичай такі весілля рідко коли себе окупають.

Я завше вважала, що такі свята безглузда трата важко зароблених грошей. То ж просто так люди викидають величезні суми на вітер.

Проте зі мною геть не згодна моя дочка Оля та її чоловік. Вони вважають, що весілля раз у житті і свято повинно бути таке, щоб запам’яталось на все життя.

Вони вирішили одружитись, і більш того уже замовили ресторан десь далеко за містом. Там і готель є, аби гості, а їх планують аж 100 чоловік просити, мали де переночувати.

Донька моя уже витратила понад 20 тисяч на свій наряд. Я аж плакала коли чек побачила. Ну нащо на один єдиний день скільки витрачати на одяганку, яка тобі більше не знадобиться. Та купи за ці гроші шубу, або дублянку і ходи зо п’ять років, грійся.

Оля зі своїм чоловіком майбутнім останні три роки заробляли на те, аби зіграти весілля своєї мрії. Звісно. гроші не мої , проте я не можу дивитись, як мої діти їх на вітер пускають. Не витримала. Кажу:

— Часи нині такі не прості. Стільки навкруги нещастя. Ну яке може бути свято? Совість у вас є? Ви знаєте, що завтра буде? Може краще не у фату за три тисячі, а у майбутнє гроші свої вкладіть. Хай будуть на купці. Нащо ж ви все спускаєте?

— А жити коли, мамо, – зять у мене запитує, – Чи ви думаєте, що ми лиш про себе дбаємо і не допомагаємо людям у скруті? Ви праві, але і нас зрозумійте. Так, ми не знаємо, що буде взавтра, чи сьогодні до вечора. У нас забрано упевненість в майбутньому, але не забрано нашу любов і наше зараз. Саме тому, наперекір усьому ми й святкуватимемо. Заради майбутнього, аби довести всім що ми ще живі і ми живемо і плачемо і радіємо.

Ну от що то за слова такі? А?

Сказала, що якщо усе ж робитимуть оте гуляння я в ньому участі не братиму і все тут. Хіба я не права?

Людмила Р.

07,11,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page