fbpx

Одній жінці психолог дав цінні поради. Дійсно правильні і хороші. Він їй рекомендував завести блокнот, а в блокнот записувати все, що вона хотіла сказати чоловікові і свекрусі у відповідь на їх випади

Вона так боялася відповідати, що голос тремтів і думки плуталися. Та й свекруха з чоловіком були професіоналами: кожне слово могли перекрутити. Перевернути. Виставити жінку ненормальною. Ну, самі знаєте, яке це – вести діалог з токсичними людьми.

Ось психолог і дав їй відповіді. Продиктував. «Я не буду цього робити», «мені це не подобається» і ще багато рятівних пропозицій продиктував.

І ще він порадив наклеїти стікери з образами на кшталт «божевільна», «негарна». Це так називали жінку її близькі. І потім зверху заклеїти ці стікери іншими, з правильними словами. «Нормальна», «красива», «успішна». Що більше відповідало правді. Зняти з себе ярлики, – ось в чому сенс.

Жінка купила блокнот. Сіла і почала писати відповіді. Написала кілька відповідей, а потім її у піт кинуло і сльози полилися.

Вона подумала, до чого її довели! Дорослу нормальну розумну красиву жінку з вищою освітою. Яка сама заробляє. Успішно працює. Все робить по дому… Це ж взагалі ненормально – сидіти і складати відповіді для діалогу з чоловіком, тому що боїшся з ним говорити. І для його мами. Це що відбувається? Які стікери з образами? Що зі мною зробили? Вірніше, що я дозволила з собою зробити?

Жінка зібрала речі і поїхала в готель. А через кілька днів орендувала квартиру. А потім подала на розлучення і на розділ майна. І голос її не тремтів. Навпаки – металеві ноти в ньому з’явилися. Тепер голос тремтів у чоловіка і у свекрухи. Вони зрозуміли, що перегнули палицю, але пізно було.

А психологові жінка подарувала срібний сервіз – могла собі дозволити. А колишньому чоловікові – блокнот залишила. Він же майже новий. Там всього дві фрази написано: «я не буду цього робити» і «мені це не подобається». І стікер наклеєний «недалека». Але сторінку можна вирвати, хіба не так? І писати в блокноті скільки завгодно. Хороша річ, стане в нагоді.

Автор: Aнна Kір’янова.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page