fbpx

Одного разу мама Максима не витримавши, вирішила поговорити зі свахою. М’яко нагадала, що її син теж людина і в нього є сім’я і діти, яким він потрібен у вихідні. Попросила не відволікати його від них так часто і у разі потреби дзвонити їй і свату, адже вони теж пенсіонери і з радістю допоможуть і кран полагодити і груші з дерева зняти

Максим із Ольгою були одружені не один рік. Разом виховували дітей та здавалися щасливою парою.

Ще у студентські роки вони вирішили одружитися та розпочати самостійне життя. Молоді винайняли квартиру, але коли з’явився первісток, вони зрозуміли, що не потягнуть. Максим змінив роботу, однак грошей все одно не вистачало.

Батьки вирішили допомогти молодій сім’ї вирішити квартирне питання. Якщо свекри допомогти фінансово не могли, то мама Ольги взяла справу в свої руки. Вона продала квартиру своїх батьків та віддала всю суму дітям, щоб вони оформили іпотеку.

І ось Максим та Ольга вже власники особистих квадратних метрів. Грошей ще й на ремонт із меблями вистачило. Теща у цей час вийшла на пенсію та переїхала жити на дачу.

Зять всіляко допомагав тещі на дачній ділянці. Він не вважав можливим відмовляти, адже був вдячним і добре пам’ятав хто саме їм допоміг.

Одного разу мама Максима не витримавши, вирішила поговорити зі свахою. М’яко нагадала, що її син теж людина і в нього є сім’я і діти, яким він потрібен у вихідні. Попросила не відволікати його від них так часто і у разі потреби дзвонити їй і свату, адже вони теж пенсіонери і з радістю допоможуть і кран полагодити і груші з дерева зняти.

Ох, як не сподобалось це матері Ольги. Стримувати себе не стала і розмова з дружнього прохання переросла у казна-що. Відтоді і не спілкуються. ще й зять почув багато “приємного”:

— А до чого тут твої батьки? Де вони були, коли я вам квартиру придбала? Я б могла на ті гроші до кінця життя розкошувати, але я про те подбала, про що ти не зміг. Тож будь ласкавий, допомагай, — сказала мама Ольги.

Ольга вирішила сама з мамою поговорити:

— Мамо, ми, звичайно, тобі вдячні за допомогу, але це була твоя ініціатива. Досить нам вигадувати це щоразу? Батьки чоловіка нам онуків винянчили, але вони про це не згадують. Максим завжди готовий тобі допомогти, відклавши всі справи, але треба знати міру.

Проте родичка висновків не зробила. Вона продовжувала говорити Максиму, що саме вона купила їм квартиру. От тоді він і не витримав. Пішов з простягнутою рукою по друзям. все пояснив, тож кожен дав скільки міг і кредит з дружиною у банку взяли. Одного дня прийшли і віддали все, що вклала теща у їхнє житло. До останнього цента і навіть трошки більше.

З мамою Ольга спілкується, звісно, але відносини не такі теплі. Жінка отримавши гроші якось спокійніше стала, молодих більше не чіпає. Але нема-нема і згадує, що саме завдяки їй у них дах над головою є.

Все ж деяких людей не зміниш. Але чого вона цим досягла?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page