fbpx

Ось чим вирізняються обдаровані діти. Навіть геніїв в дитинстві вважали тугодумами

Відомо, що інтелект виміряти досить складно.

Вчителі вважали Томаса Едісона і Альберта Ейнштейна тугодумами, хоча вони, однозначно, були обдарованими.  Джерело

Національна асоціація обдарованих дітей США визначає обдарованість як «здатність, що значно перевищує середньостатистичну норму для певного віку». Дитина може бути обдарованою в одній або в декількох сферах:

Читайте також: У вас залишилася склянка кефіру? Дуже ніжний і смачний пиріг з вишнею, який давно став улюбленим у всіх домашніх

  • Художній;
  • Творчій;
  • Інтелектуальній;
  • Лідерській;
  • Академічній (мови, математика або природні науки).

За даними Національної асоціації,

«Обдаровані діти вже знають близько 60% програми дитячого садка в найперший день занять».

Важливо розуміти, що обдаровані діти не просто розумні.

Згадайте найбільших новаторів в історії — Да Вінчі, Тесла, Белл, Едісон, Гейтс, Джобс. Ці люди були тими, кого ми зараз називаємо «обдарованими». Варто зазначити, що не всі з них могли похвалитися хорошими оцінками в школі.

Багато обдарованих дітей живуть для того, щоб втілити свої ідеї в життя. Коли щось (наприклад, шкільний предмет) привертає їхню увагу, обдаровані діти хочуть не тільки вчитися, а й застосовувати отримані знання на практиці.

Ось 15 ознак обдарованих дітей:

1. Вони говорять, як викладачі.
Обдаровані діти засвоюють знання набагато швидше, ніж середньостатистичні. Освоювати мовні навички їм також простіше. У обдарованих дітей великий словниковий запас, і вони можуть використовувати в мові складні пропозиції.

2. Вони помічають послідовності.
Уміння вивчення послідовностей (наприклад, пазлів або часу, коли мама приходить додому) досить рідко розвинене у маленьких дітей. Якщо, звичайно, ваша дитина не належить до обдарованих.

3. Вони багато читають.
Обдаровані діти неймовірно допитливі. Щоб задовольнити свою цікавість, їм потрібно прочитати кожну книгу, яка потрапляє їм в руки. Ця особливість найбільш яскраво проявляється, якщо дитину щось сильно зацікавить.

4. Вони неймовірно талановиті.
Обдарованість — ще одне слово для видатного таланту. Деякі діти від природи талановиті в спорті, науці або мистецтві. Видатний талант — це явна ознака обдарованої дитини.

5. Вони вважають за краще спілкування з дорослими і дітьми старшого віку.
Обдарованим дітям в силу їх високо розвинених розумових здібностей нецікаво спілкуватися з однолітками. Вони їх не розуміють, або ж обдарованим дітям з ними просто нудно. Тому вони будуть намагатися спілкуватися з дітьми старшого віку, вчителями і дорослими.

You cannot copy content of this page