fbpx

Ось, – дістає гостя лотки з сумки, – сюди мені гостинців для чоловіка поклади, будь-ласка. І дітям тортику не забуть. А я ковбаски смачненької отієї візьму. Бачила на столі кілька шматочків залишилось

Каті, яка була мені родичкою, восени виповнилося 53 роки. Жінка не планувала святкувати, але подруги сказали, що все одно заглянуть на гостину, щоби привітати іменинницю.

Хоча Катя і не хотіла свята, все ж таки вирішила стіл для подруг накрити. Жінка завжди була гостинною, тому і на свій День народження постаралася.

Мене Катя попросила прийти трохи завчасно, щоб допомогти з підготовкою. Начебто й не запрошувала нікого, а сім гостей обіцяли прийти.

Стіл у Каті, як завжди, був повний: салати, м’ясо, ковбасна та сирна нарізки, відбивні та печена скумбрія, фарширований перець, солодке до чаю. Все виглядало дуже апетитно.

Як тільки ми закінчили сервірування, завітали гості. Прийшли всі, крім подруги Марії, але вона попередила, що трохи спізнюється. Коли всі вже розсілися за столом і продегустували страви, прийшла гостя, що спізнилася.

Марія вручила подарунок, побажала здоров’я і сіла до столу з подругами. Посиділи ми дуже гарно. Відпочили, набалакались, посміялись. Заголом, вечір вдався і було дуже приємно його провести от так.

Гості встали з-за столу і почали дякувати і збиратись додому. Я залишилась допомогти Каті з посудом. І тут на кухню заходить та сама Марія і дістає з сумки кілька лотків.

— Катю, у мсене чоловік вдома і діти. Дай чогось перекусити і тортику малим, вони ж чекають.

Чесно кажучи ми готували чисто символічно і залишилось всього нічого. Катя відкрила одну каструлю, іншу. Останнє в ті лотки викладає, а Маша ще й до столу пішла з тарілок останні шматочки ковбаси забрала і в лоточок поклала.

Потім усе те склала в свою сумку, подякувала і пішла ніби нічого і не сталось.

Я ніяк не можу зрозуміти, що ж то було таке. Якщо чесно, я вперше таке побачила. Інколи господині пропонують гостям узяти щось з собою додому, але ті ж в основному відмовляються. А тут щоб сама і останнє?

А може це й нормально, просто я такого не бачила?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page