fbpx

Останньою краплею в терпінні наймолодшого брата стало те, що тітка дізналася про майбутнє поповнення в їхній родині раніше, ніж вони самі. Вона прийшла до них додому простягнула тест його дівчині зі словами: «Сходи, зроби. Затримка у тебе». Дівчина влаштувала сцену – звідки у тітки такі глибокі і цілком особисті знання про неї? Відповідь тітки просто вивела присутніх з рівноваги

Після того. як не стало мами, її молодша сестра не покинула нас: мене і моїх братів-підлітків. Тітка була старшою від мене на 11 років, коли вона взяла над нами опіку, їй було всього 27. Вона віддавала всі свої сили, щоб ми ні в чому не мали потреби. Вона не хотіла вийти заміж, тому що вважала що її чоловік неодмінно буде вважати нас тягарем.«»

Ми виросли, вивчилися. Брати відслужили. Кілька років тому одружився середній брат, у нього є дитина. Молодший брат живе з дівчиною, там весілля теж не за горами. Я заміжня, у мене 2 дітей. Тітка завжди бажаний гість в моєму будинку, але не в будинках моїх братів.

Я ніколи не забуду, що тітка для нас зробила, але останнім часом вона переходить всі межі. Зараз їй 39 років, ще не пізно влаштувати своє особисте життя, але вона вважає за краще лізти і переробляти на свій лад наші.

Весь свій вільний час вона проводила у братів. Ходила до них додому через день, по черзі, і вважала своїм обов’язком усьому навчити невісток, замінивши їм свекруху. Сім’я середнього брата стояла на межі розлучення через тітку: брат не може їй і слова поперек сказати, дозволяє господарювати в його будинку, незважаючи на протести дружини.

Дівчина молодшого брата просто зняла нову квартиру і строго наказала йому нікому не говорити адреси. Але нашій всюдисущої тітки це не стало на заваді: вона простежила за племінником після роботи і, як ні в чому не бувало, прийшла до них у гості.

Мене з чоловіком вона не чіпає, в тому плані, що не лізе в наші відносини. А ось жінки братів дратують її просто неймовірно. І, якщо до братів вона ходить щоб випробовувати їх дружин, то до мене вона ходить щоб на них поскаржитися. З скарг і розповідей тітки, я знаю: який одяг носять дружини братів – тітка рилася у них в речах; я в курсі вмісту їх холодильників, аж до того, що і на якій полиці стоїть.

Я не можу її виставити за двері, совість не дозволяє, тому я просто змушена сидіти і її слухати. Якби на її місці була мама, я б давно тактовно попросила б не лізти в життя до мене і братів. А з тіткою я не можу поговорити на цю тему, у мене просто язик не повертається. Зрештою, вона не зобов’язана була нас до себе забирати, але забрала. І я не можу віддячити їй, а вона обов’язково сприйме подібну розмову саме так.

Останньою краплею в терпінні наймолодшого брата стало те, що тітка дізналася про майбутнє поповнення в їхній родині раніше, ніж вони самі. Вона прийшла до них додому простягнула тест його дівчині зі словами: «Сходи, зроби. Затримка у тебе».

Дівчина влаштувала сцену – звідки у тітки такі глибокі і цілком особисті знання про неї? Відповідь тітки просто вивела присутніх з рівноваги:

– Ну, я ж до вас ходжу, у ванній кімнаті буваю і всі твої особисті речі поштучно у мене записані і позначені. Я щомісяця перевіряю, чи з’являються нові. А тут немає. Я усе і зрозуміла.

Брат її виставив під лемент своєї дівчини. Тітка вже місяць ходить, як у воду опущена, постійно плаче:

– Я на вас життя своє витратила, своїх діток немає – про вас піклувалася. А тепер все, дорослі всі стали, не потрібна нікому тітка Надя, совісті у вас немає.

З дружиною старшого брата вона теж не розмовляє після слів:

– Ви мені ніхто! Не мама, ні тітка, ні свекруха!

– Як не свекруха? Чоловіка твого виростила? Виростила! Значить – свекруха. – мало не плакала тітка. – Так йому було 15 років, коли Ви його «ростити» почали, не немовлям він був, а вже дорослим пацаном. Досить робити з себе матір Терезу. Що Вам заважало заміж вийти? Хто Вас просить до дорослих племінників лізти? Нікому життя не даєте, і самі не живете. Ви – набагато гірше свекрухи.

Я намагалася познайомити тітку з нашим неодруженим 45-річним сусідом, але вона навідріз відмовилася сходити навіть на одне побачення. У відповідь я отримала купу звинувачень, що хочу від неї позбутися, що у мене теж совісті немає. Так більше тривати не може. Мені дуже потрібна порада – чим можна відволікти цю надто активну панянку.

Що з нею не так? Чи це ми і справді бездушні такі? Бачу, що їй і самій усе це непросто переживати, але ми вже просто бачити її не можемо.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page