fbpx

Перед святом носити червону бiлизнy, а в Новий рік викинути її. Подруга розповіла про прикмету, в яку вірять в Європі і Азії

Червона бiлизнa в кінці року приносить щастя – в це вірять жінки в Італії, Франції та Іспанії, а також Китаї і Мексиці. Цей дивовижний звичай існує не одне століття. Подруга розповіла про нього.

Якщо з сукнею, взуттям та макіяжем на свято все залагоджено, але ось підбір нижньої бiлизни ще залишається актуальним, чому б не спробувати на собі забавну прикмету? Нехай воно буде яскраво-червоного кольору, а його модель не має особливого значення.

Цікава прикмета

Згідно багатовіковим звичаєм, ті, хто надінуть його перед Новим роком, привернуть до себе щастя, успіх і любов. До списку благ, які можна примножувати подібним чином, також відносять зміцнення здоров’я і пробудження приcтрaті. Останнє не дивно, адже якщо щоночі, не тільки в новорічну, зустрічати свого кохaного в красивій бiлизнi ефектного червоного кольору, то приcтрacть точно з’явиться.

Деякі деталі

Проте існують деякі обмеження: червону нижню бiлизнy не можна купувати самостійно, вона повинна бути подарованою. Надягають її в передсвятковий день. Комплект повинен бути новим, і його викидають відразу по настанню Нового року. Ймовірно, не варто брати для цих цілей дорогу бiлизну, адже шкода розлучатися з нею, як того вимагає звичай.

Чому саме червону бiлизнy?

Чому воєдино зв’язалися передноворічне чарівництво і червона нижня бiлизнa, невідомо. Вважається, що це найсильніший за впливом колір. Він символізує життєву енергію, силу і любов. Саме червоний привертає людину настільки, що в багато разів підсилює бaжaння, а такий потужний намір не залишається непоміченим, і Всесвіт виконає його.

Ця традиція особливо популярна серед італійських жінок. Вважається, що вона виникла ще за часів першого римського імператора Октавіана Августа. Є версія, що традиція зародилася в Китаї. В Азії червоний колір символізує щастя і процвітання.

Читайте також: “З лиця воду не пити” – казала мені мама, а я тішилася що принца знайшла

За  матеріалами

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page