fbpx

Під час розмови мама зізналася мені, що недавно в її житті відбулася радісна подія. Їй у спадок дісталася трикімнатна квартира у Львові від дядька, з яким вона вже давно не спілкувалася. Виявилося, що мама вже 8 місяців тому звільнилася з роботи і живе за рахунок здачі цієї квартири в оренду. Більше того вона вже встигла зібрати грошей і збирається в наступному місяці поїхати на відпочинок у Туреччину

Відразу ж після закінчення школи вступила до столичного університету. На третьому курсі навчання за мною почав упадати хлопець. Він завжди міг підняти мені настрій і допомагав в складних ситуаціях. Через деякий час зрозуміла, що вже не уявляю свого життя без нього.

Після отримання дипломів ми змогли швидко влаштуватися на роботу і почали орендувати квартиру.

Протягом наступних 4 років мій чоловік зміг отримати перше підвищення на роботі. Після цього ми вирішили, що настав час купити квартиру. Незабаром переїхали в нове житло і почали виплачувати кредит.

Однак через 2 роки я дізналася, що ношу двійняток. Чесно кажучи, ми з коханим були тільки раді такому збігу обставин, оскільки щиро хотіли стати батьками.

Згодом стало очевидно, що нашій родині не вистачає грошей. Всі фінанси повністю йшли на позику і дітей. Чоловік збирався шукати підробіток, а я планувала раніше вийти на роботу.

Однак нещодавно до нас в гості приїхала моя мама. Ми з нею не часто спілкувалися, але після появи онуків вона вирішила, що зобов’язана їх побачити.

Після того як вона познайомилася з близнюками я повела її на кухню, щоб пригостити чаєм. Під час розмови вона зізналася мені, що недавно в її житті відбулася радісна подія. Їй у спадок дісталася трикімнатна квартира у Львові від дядька, з яким вона вже давно не спілкувалася.

Виявилося, що мама вже 8 місяців тому звільнилася з роботи і живе за рахунок здачі цієї квартири в оренду. Більше того вона вже встигла зібрати грошей і збирається в наступному місяці поїхати на відпочинок у Туреччину.

Чесно кажучи, я була трохи здивована від таких новин. Мене щиро здивувало, що мама до цього нічого мені не говорила про отриману спадщину.

Увечері розповіла про це своєму чоловікові. Через деякий час він запропонував поговорити з мамою, щоб вона допомогла вирішити наші фінансові труднощі.

Чоловік пропонував, щоб мама віддавала половину доходу від здачі квартири на погашення нашої позики. Другий варіант полягав в тому, щоб продати цю трикімнатну квартиру і купити двокімнатну, а грошову різницю віддати нам, щоб ми швидше виплатили свою позику.

На наступний день я розповіла мамі про наші фінансові труднощі і запропонувала допомогти. Потім озвучила два варіанти, які ми з чоловіком придумали. Однак вони категорично не влаштували мою маму.

Вона сказала, щоб ми самі вирішували свої проблеми і не розраховували на її допомогу. Каже, що вона повинна встигнути побувати ще в багатьох країнах, тому їй потрібні гроші.

Після цього мені стало прикро до сліз. Рідна мама хоче гарно жити, але не готова допомогти своїй доньці і внукам в скрутну хвилину.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page