fbpx

Почалося все приблизно, коли з’явився другий онук. Вірніше, з того моменту, як він пішов. Поки він був маленький і прокидався ночами з плачем на всю квартиру, я була потрібна, щоб укладати його спати, няньчитися, коли потрібно. А як з дитиною клопоту поменшало, то невістка почала потихеньку натякати чоловіку, що я вже стара і нездорова жінка і мені пора відпочивати

Квартира у нас не надто велика. У ній я все життя прожила зі своїм сином. У Анатолія і його дружини доходи не особливо великі, тому вони не можуть дозволити собі знімати квартиру, а тим більше купити її. А я вже пенсіонерка, працювати не можу, так як здоров’я вже не дозволяє.

Почалося все приблизно, коли з’явився другий онук. Вірніше, з того моменту, як він пішов. Поки він був маленький і прокидався ночами з плачем на всю квартиру, я була потрібна, щоб укладати його спати, няньчитися, коли потрібно.

А як з дитиною клопоту поменшало, то невістка почала потихеньку натякати чоловіку, що я вже стара і нездорова жінка і мені пора відпочивати.

— У квартирі і так місця мало, а скоро у нас буде третя дитина. Тим більше у Валентини Олександрівни проблеми зі здоров’ям, доглядати і стежити за нею мені ніколи. Ось чому ти не хочеш про матір подбати? Може б ти її у якийсь будинок для літніх людей пристроїв. Там і компанія їй і персонал кваліфікований. Та й тихо і спокійно – не те що тут у нас.

Але справа в тому, що за мною не потрібно стежити і доглядати. Я сама себе обслуговую і встигаю їм допомагати у всьому. Просто Каті захотілося бути в квартирі єдиною господинею. Мені насправді цікаво, як вона сама зможе впоратися з двома маленькими дітьми і ще одним малюком.

Спочатку Анатолій був налаштований рішуче проти, але після того, як йому місяць правильно «лили» інформацію у вуха, він теж став так думати.

Сумно те, що я про це навіть не підозрювала. Катя як завжди була милою і усміхненою, ні слова мені не говорила, немов все нормально. Але найбільше мене приголомшило те, як вони мені піднесли свою ідею!

Коли Катя поїхала за третім, вона почала писати мені повідомлення на телефон. Навіть не змогли мені в очі сказати, а смс невістка писала. Анатолій взагалі не говорив ні слова.

«Мамо – пише мені невістка, – У нас троє маленьких дітей і Ви ще. Зрозумійте мене правильно, але я фізично не зможу за вами усіма встигати наглядати. Ми з чоловіком поговорили і вирішили, що Вам краще відпочити у спеціалізованому закладі для літніх людей. Так і Вам і нам буде краще».

Всі повідомлення я зберегла і показала сину, а виявилося, що він про все знає. Я з таким жодного разу не мала справи, тому навіть не знаю, що робити. Рідний син згоден мене виставити з мого ж будинку. Мені лиш сімдесят два, а я в своєму ж домі – зайва.

Як діяти у таких ситуаціях. До кого бігти, адже дуже лячно приймати допомогу від сторонніх. От, як так: виростила дитину, дозволила у себе пожити, бо їм важко матеріально і мене ж виставити хочуть.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page