fbpx

– Потрібно було спочатку забезпеченим стати, а потім уже родину заводити, – говорить мені теща щодня, – Навіщо так рано мою доньку заміж покликав? Про що ти узагалі думав?

Мені 25. У мене свій невеликий бізнес. Але поки віддача незначна, адже потрібен час для розвитку.

Два роки тому я одружився на своїй одногрупниці. Ми разом провчилися всі п’ять років в університеті, а на останньому курсі вирішили одружитися. Хоча до цього не звертали уваги один на одного. Зовсім ніякої. Але так вийшло, що перед захистом диплома, ми разом готувалися, і зблизилися, самі того не помітивши. Так і вийшло, що зі студентської лави ми пішли в ЗАГС.

З її батьками у мене подвійні відносини. З тестем ми відразу подружилися. Він мужик серйозний і правильний, і вважає, що справжній чоловік всього в житті зобов’язаний домогтися самостійно. Я з ним повністю згоден. До чого і прагну.

А ось з тещею відносини не склалися з самого початку. Вона жінка зі складним характером, і вимагає всього і відразу. Вона сама заміж вийшла значно пізніше своєї дочки і за забезпеченого чоловіка. Тесть, на той момент, був уже в похилому віці й з пристойним доходом. Йому тільки й залишалося, що створити родину і жити спокійно. Так у них і вийшло.

Але ось її дочка не пішла по її стопах, і вийшла заміж за простого хлопця. Я поки маю середній дохід, адже у батьків грошей ми не беремо. Так нам і своїх вистачає. Ми намагаємося розраховувати на власні сили, що дає нам відчуття повної свободи від батьківської опіки і подальших докорів. Але мій бізнес добре розвивається. Можу з повною упевненістю сказати, що до того віку, в якому теща вийшла заміж, моя дружина буде вже пристойний час жити в достатку.

Але їй все не так. Все повинно бути тут і зараз. Навіть сама дружина моя постійно за неї вибачається. Вона захищає мене, як левиця своїх дитинчат. Мені, звичайно, приємно таке ставлення до мене, але це ще не приємно.

Тесть не раз намагався і сам поговорити з дружиною, щоб вона залишила нас у спокої. Так вона після цього узагалі втрачає над собою контроль. Вона порівнює мене з іншими більш забезпеченими чоловіками. Теща не стримувати в виразах, тому осад після таких зустрічей залишається на довгий час. Мені після такого і самому не хочеться її бачити довгий час.

Оскільки живемо у невеликому містечку і характер мого заняття передбачає спілкування з людьми, то й дізнаюсь я плітки першим. Моя теща так уже мене ославила, що не сила слухати. Я можу і маю змогу розповідати кожному про те, яка вона не добра людина, але не хочу цього, адже це низько. Хоча сьогодні від однієї з клієнток почув таке, що вже й слухати не сила. Теща явно намагається зіпсувати мою репутацію і так довести, що я не пара її донці.

Не хочу опускатись до її рівня, але й виходу не бачу, адже достукатись до цієї жінки не виходить.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page