fbpx

Повернулася колишня і вимагає мою квартиру синові. Віддав би, але тепер у мене нова сім’я і я не можу. Що робити?

Чув багато історії про поділ квартири, але ніколи не думав, що сам стану учасником цього процесу. І найбільше розчаровує те, що це вийшло настільки безглуздо і недоречне. До мене повернулася моя колишня дружина з дитиною, і тепер претендує на мою квартиру. Вона має на це право тільки тому, що ми вчасно не поділили її при розлученні. З нашим з нею графіком зробити це було майже неможливо, ніколи не вистачало часу.

І все б нічого, але у мене нова сім’я, з якою я живу в цій квартирі. Якби не було її, то віддав би цю повністю, щоб мій син ні в чому не потребував. Звісно, що вони обидві напружені і вимагають від мене хоч якихось дій. Однак ніхто не хоче подивитися на ситуацію з мого боку: я не можу віддати квартиру однієї з сімей, тому що обидві є моїми. Якщо я займу чиюсь позицію, то це буде розцінюватися як зрада.

Очевидно, що за розділом квартири піде її продаж, тому нам всім доведеться шукати нове місце для проживання. І якщо у колишньої дружини після продажу цієї квартири вистачить грошей на покупку нової, то у мене такої можливості на даний момент немає.

Я намагався домовитися з нею стосовно того, щоб вона відклала позови до того моменту, поки я не розберуся з грошима. Умова була в тому, що як тільки я налагоджу свої фінанси – на це мені потрібно не більше року, – то відразу без конфліктів розміняю квартиру. Однак вона не погодилася. Сказала, що мої проблеми її не хвилюють і часу чекати немає. Її можна зрозуміти, але і мене теж.

Зараз я намагаюся вирішити цю проблему зі своїм юристом в надії на те, що вийде законно відкласти розгляд. Мої друзі кажуть, що у мене є шанси, тому що з нинішньою дружиною є дитина. Я теж так думаю, адже не стане ж суд виганяти на вулицю повну сім’ю.

Важко також і те, що всю ситуацію доводиться пояснювати дітям, які нічого не розуміють, але бачать і закономірно цікавляться тим, що відбувається в нашому житті. Ми намагаємося їх особливо не посвячувати в усе це, але відчуваю, що довго так тривати не може. Я переживаю за те, як вони будуть ставитися до мене в майбутньому, коли виростуть. Якщо ми втратимо квартиру і знизимо свій рівень життя, то це буде важко для всіх.

Загалом, я щиро сподіваюся, що у мене вийде отримати відстрочку і колишня дружина спробує увійти в ситуацію. Ми з нею розлучилися без будь-яких конфліктів, тому шанси на це є.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page