fbpx

Президент України взявся за створення єдиної української православної церкви

Президент Порошенко зібрав в АП глав парламентських фракцій, щоб обговорити створення в Україні єдиної української православної церкви. Раніше на це дав згоду Вселенський Патріарх Варфоломій.

Сьогодні на 14.30 17 квітня була призначена зустріч Президента з головами фракцій Ради для обговорення створення єдиної української православної церкви. За пів години до неї це питання попередньо повинні були розглянути всередині президентської фракції.

«На сьогоднішній день Україна як ніколи близька до появи в Україні власної автокефальної помісної церкви», – заявив під час цієї зустрічі Порошенко.

До цього  в Адміністрації президента розповіли, що Порошенко може найближчим часом оголосити про початок процедури створення єдиної української православної церкви. Про це вже є попередня домовленість, досягнута з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Читайте також: ПОВЧАЛЬНА ПРИТЧА: “Я БІЛЬШЕ НЕ БУДУ ХОДИТИ ДО ЦЕРКВИ”

Раніше Порошенко заявляв, що хоч держава і відокремлена від церкви, вона не може пасивно спостерігати за тим, як інші країни використовують залежні церковні інститути для реалізації своїх політичних цілей.

Тим часом, в Одесі активісти розклеїли на дверях православних храмів, що належать до Московського патріархату, стікери з дорожнім знаком «Aвaрійно небезпечна ділянка» і покажчиком з відстанню до столиці РФ. А намісник Києво-Печерської лаври владика Павло заявив, що Крим нібито ніколи не був українським.

Джерело.

You cannot copy content of this page