fbpx

Прийшла до них на роботу через місяць нова співробітниця і, коли дізналася прізвище Віри, дивно на неї подивилася. Віра поцікавилася у чому справа. Дівчина виявилася колишньою студенткою Олега. Довго говорити не хотіла, а потім зізналась

Віра та Олег почали зустрічатися ще коли були студентами університету. Вона навчалася на філфаку, а він вивчав історію та право. Гарна пара, всі заздрили їхньому коханню та ніжності. Погулявши так три роки, почуття у пари не вичерпалися і молоді люди вирішили одружитися. Вирішили, що житимуть у квартирі у Олега. Віра піде працювати в редакцію, а Олег викладачем до університету. Але не тут була, раптова новина про цікавий стан Віри змінила всі плани. Вирішили, що якщо так, той добре.

З1явилась дочка і незважаючи на те, що Олег завжди хотів сина, він дуже радів. Почуття у парі, здавалося б, збільшувались зі швидкістю світла. Та тільки Вірі важкувато було постійно сидіти вдома. Вона теж хотіла бути серед людей, як і Олег. Але знову новина. Знову дізналася Віра, що вона при надії. Знову з’явилась дочка і знову Олег був щасливий стати батьком.

Так минуло вісім років, постійна рутина, ті самі заняття, миття посуду, приготування їжі та прання одягу — все це почало виводити Віру з себе. Якось Олег прийшов з роботи і між ними відбулася розмова. Віра саме насипала улюбленого супу Олега і вони сиділи на кухні.

— Олеже, я так більше не можу. Я втомилася сидіти удома, постійно з дітьми. Мені і відпочити від цього всього нема коли. Ти ось постійно кудись ходиш, а я вже дика стала. Хочу піти на роботу.

— Що? Яка робота, Віро? А діти на кого? У садок? А ти навіщо? Ти ж мама, ти маєш бути постійно з ними і гідно їх виховувати, розумієш? Я проти роботи. Тобі що мало грошей, що я заробляю? Чи тобі нові туфлі купити, щоби ти заспокоїлася? Сиди вдома і не вигадуй! — різко відповів Олег, сьорбаючи чергову ложку супу і вже поглядаючи на Віру з-під чола.

– Ти не розумієш, я не хочу сидіти вдома… – Віра не встигла домовити і слова, як Олег продовжив.

— Це не обговорюється. Я проти! Розмову закінчено.

У душі шкрябали кішки, адже завтра буде такий самий день, такі ж справи. Але Віра з дівчат не боязких. Вирішила влаштуватися на роботу, не говорячи про це чоловікові. А за кілька днів прийшла додому і видала йому “сюрприз”.

— Ну що, привіт, мене взяли на роботу. — із посмішкою повідомила Віра Олегу.

— Так? Я ж тобі сказав, що проти. Ну, подивимося, як встигати все будеш. — з усмішкою відповів Олег.

А Віра встигала все – і на роботу, і за дітьми дивитися, і їсти приготувати. Прийшла до них на роботу через місяць нова співробітниця і, коли дізналася прізвище Віри, дивно на неї подивилася. Віра поцікавилася у чому справа. Дівчина виявилася колишньою студенткою Олега. Довго говорити не хотіла, а потім зізналась, що не святий Олег у Віри. І зараз має стосунки з однією панночкою.

Коли Віра прийшла до чоловіка, намагаючись почути пояснення, Олег відповів коротко і без докорів сумління.

— Віро, я не розумію, чому це мусить тебе хвилювати? Наша родина на першому місці. Та це, навіть не зрада. Я все зароблене несу в сім’ю, після роботи одразу додому. Хіба це зрада? Ти проти?

Земля пішла з-під ніг у Віри. Адже вона заради цієї людини покинула перспективну роботу і мало не пустила своє життя під укіс йому на догоду. А він? Він, навіть зрадою це не вважає.

Стало зрозуміло, що він не кається, а значить, продовження буде. Можна було б розлучитись, але ж він і справді ніколи не дав засумніватись у відданості родині. Він так любить дітей? Позбавити їх тата?

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page