fbpx

Рік тому сестра вийшла заміж. Вони з чоловіком проживають у своїй квартирі, він заробляє добрі гроші. А сестра всіма силами намагається перейти на посаду вище. І все б добре, але має вона одну дивну особливість

Маю сестру, їй 25 років. Вона дуже вперта, амбітна і завжди досягає поставленої мети, але думає лише про себепри цьому йде до цілі ні на кого не звертаючи уваги. Зараз у її планах сім’я та кар’єра. Одночасно. Ось тільки це все маємо забезпечити їй ми з батьками, забувши про своє життя. Тобто, планує мати дитину, віддати її нам на виховання і далі крокувати кар’єрними сходами взагалі не йдучи в декрет.

Рік тому сестра вийшла заміж. Вони з чоловіком проживають у своїй квартирі, він заробляє добрі гроші. А сестра всіма силами намагається перейти на посаду вище. А потім ще і ще вище. Я теж заміжня, але поки що ми змушені тимчасово жити з моїми батьками, тому що накопичуємо на іпотеку.

Можливості нашої сім’ї досить скромні, нафтових вишок не маємо. Відносини одне з одним рівні. Але батьки нам завжди допомагали, як могли. Сестра мешкає на території чоловіка, а нам батьки запропонували жити з ними. Грошима вони нам допомогти не можуть, але сказали, що прогодувати точно вийде, щоб ми змогли спокійно накопичити на власне житло.

Ми з чоловіком намагаємося не бути їм тягарем, теж іноді купуємо продукти харчування, але батьки нас потім за це лають. За комунальні послуги також категорично платять самі.

Мама, відмахуючись, увесь час каже.

— Ну і скільки ви тоді накопичите, якщо будете нам гроші віддавати?

Ось ми і працюємо з чоловіком, забувши про вихідні та відпустки.

Жили ми так дружно і спокійно доти, доки сестра не вийшла заміж. І тут розпочалися негаразди. Загалом стандартна ситуація для багатьох сімей.

Моя сестра живе за графіком, у неї навіть написано план на життя. Так ось, за планом їй уже час мати дитину. Вона каже, що хоче бути молодою мамою, та й є де жити, тому перешкод для цього немає. Але тільки, крім однієї, і це кар’єра. Дуже їй не хотілося залишати свою роботу, для чого вона тоді вклала стільки сил та праці в неї. А якщо вона піде в декрет на три роки, то все може змінитись.

Ось і починається найцікавіше. Батьки її чоловіка на пенсію категорично не хочуть іти. Вони працюють у поті чола, щоб допомогти своїй дочці виплатити іпотеку. Все правильно, синові допомогли із придбанням житла, тепер і доньці треба допомогти.

Наші батьки також працюють. Сестра ж вважає, що мамі настав час йти на пенсію, щоб сидіти з її дитиною. У такому разі все зміниться. На одну зарплату батька ми всіма не проживемо, а якщо ми включимося з чоловіком, то можна забути про швидке накопичення грошей на іпотеку.

Сестра вважає, що вона все так класно вигадала, і не розуміє чому її геніальний план відкидають.

— Я не зрозумію, у чому питання? Ну трохи довше збирати буде на свою іпотеку, що тут такого.

Я спробувала пояснити.

— Ти ж живеш окремо з чоловіком, тож і ми також хочемо, тому треба накопичити якомога швидше. Та й нам теж час подумати про дітей, не приведу ж я їх сюди, до батьків.

— Батьки вас забезпечувати не зобов’язані взагалі!

— Ну, раз на те пішло, то з твоїми дітьми вони теж не зобов’язані сидіти!

Мама сестрі запропонувала найняти няньку. Але та сказала, що не матиме зайвих грошей на неї. Просто вона збирається брати машину в кредит, щоб підтримати свій статус. Та й коли вона буде в положенні, вона не збирається пересуватись громадським транспортом. А машина чоловіка постійно зайнята, бо вона потрібна для роботи.

Тоді ми запропонували їй почекати кілька років з цією ідеєю, ми якраз за цей час зберемо необхідну суму, і все налагодиться. Але ні, сестра ж за планом хоче бути успішною матусею.

Сестра з усіма не розмовляє. Батькам теж каже, ось ви допомагаєте лише одній дочці, тобто мені, а їй вони відмовляють у допомозі. Тільки ось вона забула, що з ремонтом їхньої квартири та з покупкою першої машини, їм допомогли саме наші батьки. Ну, звичайно, це для неї дрібниці.

Мама шукала компроміс, що підходить для всіх, але сестра була категорична у своєму рішенні, вона сказала, або ми робимо так, як вона сказала, або ніяк. Я сказала батькам, що тоді ми з’їдемо з їхньої квартири і все вирішиться. Але вони проти, сказали, що не варто потурати сестрі, у вас потреба, а в неї блаженство. І чесно сказати, я з ними цілком погоджуюся.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page