fbpx

Серед моїх сусідів є один неандерталець. Бо ж мислячій людині навряд чи спаде на думку запускати салют у дворі житлового будинку, де на майданчику граються діти, тротуаром ходять люди, а на парковці стоять машини. А цей персонаж умудрився

Я з ним щодо його затятої любові до піротехніки ще минулого року розмовляв. Цей персонаж має ще й сина, але син від батька в міру розумового розвитку пішов недалеко. Малий шалапут розважався тим, що кидав під ноги перехожим петарди. Це ж так весело, коли в людини під ногами бабахкає петарда, чи не так?

Ось я став одним з таких перехожих. Відскочивши від звуку, я послизнувся і ледь не гепнувся, ледве встоявши на ногах. Малий шкідник був зловлений і доставлений до батьків. Цю сімейку у нас у дворі знає багато хто, і де вони живуть ні для кого не секрет.

Там я мав нетривалу і беззмістовну розмову з його батьком, який у розвазі дитини нічого поганого не побачив. Типу, нікому ж нічого не сталося, то що тут такого. Ну, розважається хлопчик. Я пообіцяв, що якщо ще раз за хлопчиком таке зауважу, то не полінюся, зафіксую та напишу до відділу, який неповнолітніх курирує. Нехай візьмуть такого героя на олівець.

Того разу мене обклали хитромудрими слівцями, але більше я за дитиною таких забав не помічав. Мабуть, зв’язуватися зі мною не хочеться.

Потім я якось забув про це цікаве сімейство, тому що вони перестали блимати перед очима. Але нещодавно ввечері батько сімейства голосно нагадав про себе, та ще й як.

У нас двір у вигляді букви “П”. Посередині простір поділено між дитячим майданчиком та парковкою. Частина машин паркується усередині двору, частина із зовнішнього боку будинку. Я того злощасного вечора припаркувався всередині двору.

Годині о восьмій вечора у дворі почав лунати голосний гуркіт. Я навіть не одразу зрозумів, що це за звук. Думка про феєрверк мене не осяювала взагалі, одразу полізли в голову всякі страшки, на кшталт витоку газу. Але вискочивши на балкон, я побачив, що у дворі хтось підриває феєрверки.

Тут або самі вироби були низької якості, або у чоловіка руки не з плечей ростуть, але незгорілі частини феєрверку, яких було багато, падали вниз. А оскільки запускалися вони з краю дитячого майданчика, то ці уламки, що горять, і іскри валилися на сам майданчик і на машини, що стояли за ним.

Завдячуючи інтуїції, я швидко одягнувся і пішов у двір. Там на мене чекало не найприємніше видовище – на кількох машинах, у тому числі і на моїй, були пошкодження, які завдав феєрверк. Десь по фарбі залишилися підпалини і якісь плями, що не стиралися, на склі окалина, у сусіда на машині був футляр пластиковий на багажнику, то його пропалило.

Що цікаво, самого сусіда на подвір’ї вже не було. Але є купа свідків, хто пускав салют, ще й камери з під’їзду все записали. Довелося викликати участкового, писати заяву. Сусід, який усе це влаштував, віднікується. Хоча на камерах чудово видно, що це саме він пускав салют і що цей салют сипався на машини, але цей кент все одно упирається.

Зараз на мене і ще чотирьох сусідів чекають розбірки з цим персонажем. Ось більше зайнятися нічим, не було проблем у житті. Пошкодження моєї машини оцінили у десять тисяч гривень. Що там у решти я не питав. Сусіда дуже хочеться погладити по голові, не рукою, звісно.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page