fbpx

– Сестро, сестро! У мене до тебе діло є. Віталику тут в кредиті відмовили, а він свою справу розпочинати хоче. Я знаю в тебе є ця сума. Там усього десять зелених потрібно. Позич! – просить сестра при зустрічі за свого кавалера. – Я в банк ходила, але там проценти досить таки великі. Якщо ти не виручиш, доведеться мені брати

Моя сестра півтора року зустрічається з молодим чоловіком. Їй 24, йому 28 років. Цей чоловік дуже волелюбний: часто змінює місце роботи, любить зустрічатися з друзями в кафе і ходити в нічні клуби. Але незважаючи на це, моя сестра дуже до нього прив’язана. Вони вже давно розмовляють про плани на спільне майбутнє, про весілля і про спільних дітей. Але ніяких дій, які б підтверджували серйозність намірів молодого, поки зроблено не було.

Вони живуть разом рік, обидва працюють. Коли з’їжджалися, сестра ставила йому умову, що через якийсь час вони повинні розписатися. Нещодавно вона обмовилася мені про те, що її коханий хоче відкрити власний бізнес, щоб заробити грошей для їхнього весілля і подорожі. На питання про те, на які кошти він хоче це зробити, сестра сказала, що «вони збираються взяти кредит». Після моїх розпитувань з’ясувалося, що йому банк відмовив через погану кредитну історію, і оформляти позику доведеться їй.

Я одразу сприйняла все негативно: ця людина їй не родич і не чоловік. Немає ніяких гарантій, що через певний час вони не розлучаться і їй не доведеться виплачувати цей борг самостійно. Я намагалася до неї донести, що це велика сума, і що в разі, якщо бізнес-план її обранця не спрацює, їм доведеться розраховуватися з боргом кілька років і переплачувати величезну суму відсотків. Але вона каже, що вірить в нього і що готова підтримати його ідею. Сестра пропонує мені зайняти їм цю суму, якщо я аж так переймаюсь її долею. Ага, десять тисяч доларів просто так віддавати. от прямо розігналась. Так їй і сказала.

У сестри зарплата нижче середньостатистичної по місту і в разі, якщо її хлопець борг не поверне, у неї будуть великі негаразд. Я наводила приклади зі своїми знайомими: як у родички друзі дитинства брали в борг велику суму, і потім відмовилися повертати борг, як колезі з роботи довелося виплачувати кредит за свого колишнього чоловіка. Але вона просто не хоче мене слухати. Я розумію, що іншій людині свій досвід не вставиш, але пускати цю ситуацію на самоплив не можу. Уже розповіла все батьку, попросила напоумити. На що сестра образилася і не розмовляє з нами обома.

Як же допомогти цій дорослій наївній дитині? Адже ж бачу, що не до добра це все. Ой не до добра!

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page