fbpx

Сьогодні я дізналася ще один факт, який мене просто довів до крапки. Мені подзвонила мама однокласниці дочки і сказала, що вони ходять на додаткові заняття до моєї свекрухи і дуже задоволені результатом. Виявляється, наша мама бере на заняття учнів з нашого класу. Ось так новина! Тобто з рідною онукою вона позайматися не хоче, адже за це не заплатять. А з чужими – так із задоволенням, адже непогана надбавка до вчительської зарплати

З чоловіком ми живемо вже давно. Наша дочка вже у випускному класі, і ми готуємося до вступу в університет. Для того щоб успішно скласти ЗНО доводиться ходити до репетиторів. Школа, на жаль, не дала достатнього рівня знань. Ну, так роблять практично всі, і ми не виняток. Ось якби не один важливий факт. Є у мене свекруха. Спілкування наше складається не найкращим чином, але це мене не бентежить. Живемо ми в різних кінцях міста, і свекруха не часто втручається в наші сімейні справи. З перших хвилин нашого знайомства я дала зрозуміти, що мені на голову не вилізти. З онукою у них чудові стосунки. Дочка часто залишається на вихідних у бабусі, і вони навіть секретами діляться, як мені відомо.

Коли постало питання про те, що нам необхідно підтягнути фізику і математику я сподівалася на свекруху. Вона все життя працює в школі вчителем і викладає саме ці предмети. Але моє прохання про допомогу не було почуте. Свекруха сказала, що займатися з онукою не буде, адже це не дасть належного результату. За її словами, внучка не зможе повністю зануритися в процес навчання, якщо її буде муштрувати рідна бабуся. Я з цим категорично не згодна! Ну, яка різниця хто буде викладати матеріал, адже головне – це роз’яснити його належним чином. Хто це зможе зробити краще перевіреного професіонала в своїй сфері?

Наші переговори з мамою чоловіка ні до чого не привели. Вона навідріз відмовилася. Довелося шукати репетитора на стороні. Дочка ходить на заняття справно і вже має відмінні результати, судячи з оцінок в журналі. Але це влітає в чималу копієчку. Оскільки, це не єдині предмети, які ми підтягуємо, то виходить так, що я тепер працюю на репетиторів. Моя зарплатня ледь покриває всі ці заняття. А ще й на ВНЗ потрібно відкладати, і на випускний теж. Допомагати ніхто не хоче! На мої скарги про те, що фінансів не вистачає, свекруха робить вигляд, що все нормально.

Сьогодні я дізналася ще один факт, який мене просто довів до крапки. Мені подзвонила мама однокласниці дочки і сказала, що вони ходять на додаткові заняття до моєї свекрухи і дуже задоволені результатом. Мовляв, пощастило ж нам з нею! Виявляється, наша мама бере на заняття учнів з нашого класу. Ось так новина! Тобто з рідною онукою вона позайматися не хоче, адже за це не заплатять. А з чужими – так із задоволенням, адже непогана надбавка до вчительської зарплати. Як це все розуміти? Як пояснити дочці, що її хороша бабуся не така вже й хороша, коли справа дійшла до дієвої допомоги? Хіба складно приділити внучці додаткові дві години на тиждень?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page