fbpx

Сьогодні зустрічаюся з його любкою, – приголомшила маму Алла, – Толя зізнався мені у всьому. Сказав, що лише двічі зустрічалися. Але я певна, що набагато більше. Він зникає вечорами вже понад півроку

Скарб.

— Доню, навіщо тобі зустрічатися з цією жінкою? Не треба.

— Хочу подивитися на неї, — ледь войовничо заявила Алла, — Дізнатися, чим вона краща за мене.

Пасія чоловіка не справила на Аллу особливого враження: худа, сором’язлива і загалом нудна.

— Я спочатку не хотіла з вами зустрічатися, — зізналася суперниця, — Але потім мною опанувала цікавість, і я погодилася. До того ж, Толя розповідав, що ви абсолютно беземоційні, і можна вас не боятися.

— Що?

— Ну, він казав: «Холодна жінка, яка не виявляє жодних емоцій», — пояснила та, — Ви знаєте, що чоловік проводить час з іншою — і вам все одно! Я була вражена!

— Чому ви вирішили, що мені все одно?

— Так сказав Толя. Ми зустрічаємося з ним вже більше року, а ви абсолютно байдужі до цього, хоч він вам вже давно у всьому зізнався.

— Він зізнався мені лише минулого тижня! — Дивувалася почутому Алла, — І я не байдужа! Я навіть не знала, що він так довго мене обманює!

— Як же ви могли не знати, якщо ми ночували у вашій квартирі, коли ви були за містом зі своїм новим захопленням? — продовжувала розлучниця.

— Боже мій! З яким захопленням? У нашій квартирі? Ви хочете сказати, що були у нас вдома? — у Алли пересохло в роті.

— Так, — незворушно відповіла нова пасія, — Дивно. Хіба ви не знаєте? Я ще забула у вас браслет, а ви знайшли і віддали Толі.

– Я нічого не знаходила! — Майже зашипіла приголомшена жінка, — Значить, коли ми з дітьми їхали до мами в село, ти з моїм чоловіком була у мене.

— Толік запевняв мене, що ви все знаєте, і ми нікого не обманюємо, — здивувалася жінка, — Але ж ви теж йому невірні?

— Ні! Який же бовдур!

— Не кажіть так, — попросила подружка чоловіка, — Толя — дуже хороша людина. Думаю, він обдурив мене для мого ж спокою. Мене тривожило сумління, що я з одруженим. Розумієте?

— Ні, не розумію! — Алла була спустошена, — Якщо ти така сумлінна, то чому продовжувала вашу інтрижку? Чому взагалі почала її?

— Це кохання, — щиро зізналася суперниця, — Ми закохалися одне в одного з першого погляду. Я була б з ним, навіть якби він був тричі одружений. Я обожнюю Толю. Якби він був моїм чоловіком, я б берегла його і обожнювала. Такий цікавий, такий лагідний, такий розумний чоловік! Ви зовсім не цінуєте його. Тому він шукав кохання і знайшов його.

— Он як! — Аллу переповнювали емоції, — То бери — і обожнюй! Такого тільки й берегти! Дарую!

Прийшовши додому, жінка зібрала у валізу всі речі чоловіка і виставила їх за двері. Потім подзвонила йому:

— Я бачила твою пасію, — твердо промовила вона, — Твої речі на сходах. Двері замкнені зсередини. Не намагайся відкрити. Завтра подам на розлучення. Щастя вам!

Відтоді минуло півроку.

Алла не поспішаючи йшла вулицею, вдихаючи прохолодне весняне повітря. На зустріч їй йшла знайома жінка.

— Стривайте! — гукнула її Алла, — Адже це ви “кохання неземне” мого колишнього чоловіка. Як ви тепер? Щасливі з ним?

— Це я його “кохання неземне”, — трохи ображено відповіла худорлява, помітивши колишню суперницю, — Ваш Толя виявився зовсім не таким, яким прикидався. Він дратівливий, нудний, лінивий. Коли він прийшов до мене з валізою, я була на сьомому небі від щастя! Та вже за тиждень зі всього маху «впала на землю»! Він пішов за місяць. І слава Богу! Вам теж пощастило, що ви його позбулися. Цей павич вважає жінку прислугою, а себе центром землі! Тепер я розумію, чому ви віддали його мені, дізнавшись про невірність.

Невеликим він був скарбом!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page