fbpx

Сплю і чую крізь сон, що хтось, ніби як пройшов. От тільки ж поруч був, а відкрила очі вже нікого. заскочила у кімнату сина, дивлюсь, так і є – невістка моя знову за своє узялась

Мій син із невісткою живуть коло мене уже п’ять років як. Ну а навіщо їм квартиру винаймати, коли у мене двокімнатна є?

Але, мабуть, Дарина не оцінила мого. У квартирі її ніколи немає. Я ще й прокинутись не встигла. а вона з малим уже прошмигне повз і на вулицю. на майданчик. Якщо зима, то погуляє і від подруги до подруги кочує цілий день. приходить уже тоді, коли син мій з роботи вертає.

Її не хвилює нічого абсолютно, ні чистота у домі. ні те, що потрібно чоловіку їсти приготувати в кінці, кінців. добре, що я на пенсії, то й годую синочечка свого. А якби мене не було? Смішно сказати. але вона, навіть чаю не п’є вдома і не їсть.

Таке відбувається вже два роки практично. Картина не змінюється. Раніше Марина була зразковою господаркою. Навіть із немовлям на руках вона примудрялася зробити порядок та приготувати їжу. Моєю роботою було лиш дещо підказати, чи показати де вона пил пропустила, чи сказати, якщо вона там щось не так зробила. Ну а хто в хаті хазяйка? Я! То вже ж так як я звикла повинно і бути. Правильно?

Ні, я не влаштовувала невістці ревізій, просто констатую факт. Якщо борщ вона не так варила, то я казала, як треба. Якщо я спробувала і він у неї не смачний, то ставала і готувала такий як треба, аби показати, навчити.

А це, як тільки малому виповнилось пів року, так і не зловиш її в квартирі. Подруги у неї з’явились, такі самі матусі. Вони потоваришували і почали разом гуляти. Так гуляють, що цілими днями пропадають на дитячому майданчику.

Дивлюсь, а вони на обід до когось ідуть із тих подруг. Мабуть. діти там і сплять, бо й на сон денний вона його не забирає у хату. Більше того, я бачила як вона під якимось під’їздом стояла з коляскою, коли дощ ішов. Малий спить, а вона поруч стоїть.

Я розумію, що молоді мами мають багато спільних тем для розмови, але це вже якийсь перебір. Раніше Марина не мала подруг і була зразковою невісткою і господинею. А тепер ось так себе поводить. Я, звичайно, не проти того, щоб вона з кимось дружила, але ж є якісь обов’язки. Хто за неї прибере та приготує? Та й не варто забувати, що вона не лише мама, а й дружина.

Я розуміла, що якщо не втрутимусь, розпадеться сім’я. Сину сказала, що так більше тривати не може, розповіла, що бачу і запитала доколи так буде. Він дуже здивувався, адже як виявилось так запрацювався, що й не помічав такого. Пішов він із дружиною своєю балакати.

Сядьте, якщо стоїте. Уявіть собі, що вже з самого ранку мій син і невістка зібравши речі розпрощались і поїхали жити на орендовану квартиру до друзів. Син сказав, що так буде для всіх краще.

Що краще? Поясніть мені. Вона ні до холодної води не бралась, коли у мене тут жила, а переїде і раптом господинею стане, чи борщ навчиться варити, чи пил за шафою витиратиме щоденно?

Дуже за сина переживаю свого.Як він там тепер. чи їсть. чи вона йому речі пере, а постільне прасує? Хотіла піти, подивитись, а вони мені й адреси не кажуть. Син просить їм час дати обжитись трохи.

Як мені синочечка свого урятувати. один він у мене, хто ж як не мама за ним дивитиметься?

12,03,20223

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page