fbpx

Сусід по дачі зателефонував з новиною. Я аж сіла почувши таке. Ну і не вір після всього, що трапилось у казки

Яких казок не буває в житті. І не лише з молодими юнаками та дівчатами. Моя сусідка по дачі, Світлана, стала справжньою героїнею казки минулої весни. Адже їй уже 62 роки! Ще влітку ми спостерігали за тим, що з нею відбувається, а сьогодні мені зателефонував мій сусід по дачі і сказав, що вона вийшла заміж. По-справжньому, офіційно. Дуже ми з ним пораділи.

Світлана за своє життя встигла натерпітись. Її перший чоловік, дев’ять років тому пішов у засвіти. А у синів тоді були негаразди зі шкідливими звичками. При цьому в кожного були вже дружини, діти… Дехто казав, що сама вона винна, що так недогледіла дітей. Але Світлана лиш головою хитала на такі заяви. Людям є про що поговорити, а їй за кого молитись і кому на поміч приходити.

Ну а потім старша невістка таки не витримала і пішла від чоловіка. Привезла онучку до бабусі і сказала, що поки на ноги не стане, мала житиме з нею. Так у Світлани ще одна відповідальність додалась – онучка. та й син без дружини геть берега пустився. Світлана не могла тому всьому ради дати, а тут і мама її злягла. Куди? Теж до Світлани. Вона ж єдина донька. І за такого життя сусідка ще вмудрилася знайти собі шанувальника. Або він сам її знайшов.

Чоловік, якого представила нам Світлана, був молодший за неї на п’ять років. Виявилося, що моя сусідка подобалася йому дуже давно, ще в той час, коли її чоловік був живий. Працювали вони разом. Але Світлана була заміжня, тому він не наважувався підійти, а потім вона надто довго не сприймала його залицянь. Але він чекав і влітку зробив їй пропозицію. А вона погодилася.

Нова сім’я живе добре. Щоправда, нинішньому чоловікові довелося розділити зі Світланою всі клопоти, пов’язані з її рідними. Він возить онуку до спеціальної школи, допомагає грошима із сином сусідки. Все літо її чоловік допомагав їй на городі. Він поки не на пенсії, заробляє непогано, тож Світлані стало набагато легше. Єдиний його недолік – надто він береже від світу.

Тільки зайде до мене Світлана, її Олег теж тут. Це він так перевіряє, чи не з моїм чоловіком вона розмовляє. До міста її одну не пускає. Готовий сам за продуктами їздити, по різних інстанціях, аби тільки її не пускати. Навіть на офіційному шлюбі наполягав саме він, бо думав, що вона може передумати. Адже у шістдесят два роки у «молодої» дружини просто спокою немає від кавалерів.

Хоча я дуже рада за сусідку. Чесне слово. Вона і справді дуже хороша і цікава жінка, добра, душевна. І заслужила бути щасливою. І що таке 62 роки? У цей час життя лише починається.

А сьогодні і вона зателефонувала. На відпочинок вони за кордон летять. З мамою найнята працівниця залишиться, а онука на кілька тижнів до мами поїде.

От і не вір тепер у казки. Сподіваюсь “молоде” подружжя проживе довге і щасливе життя а я погуляю на срібному весіллі.

Передрук тільки з гіперпосилання на intermarium.news.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page