fbpx

Сусіди не злюбили нас одразу. Скарги посипались з усіх боків і інколи відверто надумані. вирішили продати цю квартиру і купити у нормальній новобудові у іншому місті. Так що ви думаєте – свекруха проти. Не хоче продавати хоч плач

Я теж хочу поскаржитися на свою свекруху. Ні, вона у мене не погана, але якась дивна і уперта. Ось з самого початку спілкування з нею, я зрозуміла – з нею навіть поговорити нормально неможливо: якась вся піднесена, поетична.Ходить в капелюшку і в рукавичках навіть влітку, їй би в десь в 18 столітті жити. Та ще й характер упертий – якщо задумає щось, навіть неадекватне, то її ніяк не переконати.

Ми коли з чоловіком одружилися, якийсь час жили у неї вдома, навіть менше тижня, дня чотири. Було дуже незручно – квартира в старому будинку хрущівка, та до того ж суміжна двушка! У нас хоч і була далека кімната, але свекруха могла в неї зайти в будь-який момент, якщо ми забували замкнути двері на клямку. До того ж ми з нею такі різні: я пряма, сучасна, а вона в хмарах літає. Я не могла облаштувати побут: у неї різні пилозбірники типу плюшевих ведмедиків, а у мене неприязнь до всього цього. Ось, тому вирішили з чоловіком зняти квартиру.

Так, з бюджетом виявилося все складно. Я працюю в офісі з паперами, і, не дивлячись на освіту, отримую мало. Чоловік менеджер в магазині техніки, теж так собі зарплатня. А тут до я дізнаюсь про свій цікавий стан, довелося знімну квартиру міняти – колишня господиня не хотіла, щоб діти і тварини в її будинку були. Натомилися, ще й з малюком на 5 поверсі без ліфта! Але свекруха раптом заявила, що закохана і представила нам свого нареченого – такого ж поетичного романтика як і вона. І знайшли ж один одного! Але найбільша радість була від того, що її наречений запросив жити свекруху в свій будинок, а значить, вона нам залишає свою квартиру!

Нашому малюку було тоді трохи більше рочку, коли ми переїхали в свою квартиру. Тільки за 3 дні до цього чоловік влаштував косметичний ремонт, довелося трохи і дрилем попрацювати. З’явився перший незадоволений – сусід зліва. Навіть уже після ремонту він весь час знаходив привід до нас причепитись: то килимок ми йому коляскою заїздили, то малюк плаче, а йому вранці на роботу. Дружина у нього спокійніше, але обов’язково підключиться, аби його підтримати. Знизу живе бабуся з вічними причіпками: то ми її залили, то меблі у неї від нас підскакують, то їй заважає тупіт дитячих ніжок. Вона постійно знаходить причину, щоб до нас зайти і побурчати, нудно їй!

Але найгірше – це сусіди праворуч і зверху. Ті, що справа – заливаються безбожно. Якщо чесно, їх недолюблюють всі сусіди, і навіть той, що від нас зліва. А зверху живе молодь – якісь контрактники квартиру знімають, у них приблизно такі ж танці, але закони поважають: музика у них до визначеного часу і ні хвилиною пізніше.

Начебто, нічого такого: можна поміняти квартиру. Але свекруха від нашої пропозиції трохи не знепритомніла! Заявила:

— Та ви що? Цю квартиру ще мої батьки заробляли! Це для мене святиня! Реліквія! Поки я жива такого не буде, а ось піду на небеса – робіть, що хочете! Сусіди у мене милі і хороші люди, ми постійно разом відпочиваємо і завше одне одному допомагали. Це ви не зуміли налагодити відносини одразу.

І ось її впертість – ні в яку! Ми хотіли квартиру в розсрочку брати, але нам не дали, тільки з початковим внеском, а ми і його не можемо внести! Ось як можна зі свекрухою домовитися, ми згодні на неї нову квартиру переписати, але вона не хоче. Як з нею домовитися?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page