fbpx

Сусіди почали заспокоювати жінку, а потім, розділившись на невеликі групи, стали бігати по всьому мікрорайону, в пошуках дівчинки. «Даша, Даша» – чулося з усіх боків, але Даша як крізь землю пішла. Дитини ніде не було, а якщо врахувати те, що дівчинка була слухняною і нікуди далі двору не йшла, то її зникнення було досить дивним

Стояв теплий, літній вечір. Алла вийшла посидіти з сусідками на лавочці. Біля під’їзду жінки обговорювали всіх неблагополучних сусідів, негаразди двору, під’їзду і всієї країни в цілому.

— Діма, ти куди? – запитала Алла, побачивши шестирічного сина, що йде з майданчика.

— Мама, я з хлопцями на стадіон, в футбол поганяємо – пояснив хлопчик.

— Добре, а де Даша, чому не бачу її на майданчику? – запитала Алла.

— Не знаю, вдома її немає – відповів Діма.

— Шукай сестру, потім підеш на стадіон – наказала мати, продовжуючи розмову з подругами.

Дімка важко зітхнув, але з матір’ю не став сперечатися. Взявши друга, побіг навколо будинку в пошуках сестри.

Даша і Діма були погодками, брат був старший на рік, тому дивився за сестричкою, вважаючи себе мудрішими. Діма пробіг всі двори в окрузі, але сестру так і не знайшов. Повернувшись до матері, хлопчик лише розвів руками.

— Немає її за будинком, взагалі ніде немає – сказав захеканий Дмитрик.

— Що значить ніде? – сплеснула руками жінка. Куди ти дивився? – волала .

Сусіди почали заспокоювати жінку, а потім, розділившись на невеликі групи, стали бігати по всьому мікрорайону, в пошуках дівчинки. «Даша, Даша» – чулося з усіх боків, але Даша як крізь землю пішла. Дитини ніде не було, а якщо врахувати те, що дівчинка була слухняною і нікуди далі двору не йшла, то її зникнення було досить дивним.

Через 20 хвилин, до під’їзду під’їхала патрульна машина і буквально ще через хвилину, уазик з добровольцями. Сусід викликав співробітників, попросив ще раз прочесати занедбане будівництво і кар’єри. Десятки молодих людей негайно кинулися на пошуки.

— Ходімо перевіримо вашу квартиру – звернувся поліцейський.

— Ви в своєму розумі? Не можна втрачати час! Яка квартира? – розлютилася жінка. Вам би лише час потягнути, працювати зовсім не хочете.

— Вибачте, але такі правила. Ми не почнемо пошуки, поки не оглянемо житло, де проживає зникла дитина. Ходімо – наполегливо сказав чоловік формі.

Матері нічого не залишалося, як йти за поліцейськими.

Люди в формі діловито ходили по квартирі, оглядаючи кожен кут, навіть в шафі шукали. Жінка місця собі не знаходила. Вона розуміла, що час йде, а поліція не діє.

— Схоже порожньо – сказав один з хлопців. Зараз балкон перевірю відповів другий. Чоловік зайшов на балкон і прикипів на місці.

Там на невеличкому тапчанчику обійнявши кота спала Даша. Мала так і не зрозуміла, чому усі її обіймають і звідки у домі скільки людей.

Все не минуло безслідно саме для Алли. Жінку ще довго турбували з різних інстанцій через неналежний догляд за дітьми. Вона щиро не розуміла, чому?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page